Beverly Hills doreşte interzicerea comerţului cu tutun, cu excepţia barurilor în care se fumează trabuc

Beverly Hills, celebrul cartier ultra-şic din Los Angeles, se pregăteşte să interzică orice formă de comerţ cu tutun şi alte produse pe bază de nicotină, cu excepţia cluburilor private pentru amatorii de trabuc, considerate un simbol pentru acest oraş al starurilor şi al luxului, informează AFP.

Proiectul de lege a fost adoptat marţi la primă lectură şi în unanimitate de către consiliul municipal, la recomandarea comisiei pentru sănătate şi securitate. 'Noua lege reflectă valorile comunităţii noastre', a rezumat într-un comunicat transmis jurnaliştilor de la AFP John Mirisch, primarul din Beverly Hills, un cartier de 35.000 de locuitori, pe teritoriul căruia nu se află nici spitale, nici cimitire. Consiliul municipal a primit şi aproape 150 de scrisori în care autorii lor au cerut ca cele trei baruri pentru fumat trabuc amplasate pe teritoriul local să poată să continue să vândă tutun, scrie AGERPRES.

Actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului California, se numără printre petenţi. El frecventează cu regularitate Grand Havana Room, un club foarte select pentru amatorii de baruri cu scaune înalte şi este 'membru încă de la deschiderea' acestuia. 'Este de neconceput ca oraşul să adopte o politică ce ar provoca - intenţionat sau neintenţionat - închiderea unei instituţii care are o simbolistică atât de mare', a scris fostul campion mondial de culturism. El consideră că există 'o diferenţă fundamentală' între aceste cluburi private şi benzinării, magazine alimentare, standuri de presă şi farmacii, care, dacă noua lege va fi definitiv adoptată, ar trebui să înceteze să mai vândă ţigarete (clasice sau electronice), tutun pentru pipă, tutun de mestecat şi trabucuri, începând de la 1 ianuarie 2021.

'Cunosc foarte bine efectele nefaste (ale tutunului, n.r.) asupra sănătăţii, de aceea eu susţin interdicţia generală' de comercializare a tutunului în Beverly Hills, a declarat în scrisoarea sa medicul Richard Shemin, specialist în chirurgie cardiacă. Însă acelaşi medic merge la Grand Havana Room 'de mai multe ori pe săptămână pentru a se relaxa şi pentru a aprecia un trabuc'. El consideră că 'adulţii care merg în cluburi private trebuie să aibă dreptul să facă astfel de alegeri personale' şi că interdicţia nu ar trebui să se aplice în cazul lor. Consiliul municipal a fost vizibil receptiv la aceste argumente, întrucât legea, care va trebui să fie votată în forma ei definitivă pe 4 iunie, exceptează barurile în care se fumează trabuc, ţinând cont de faptul că aceste stabilimente sunt frecventate doar de persoane majore cu vârste de peste 21 de ani şi care au ales să fumeze sau să se expună la fumatul pasiv.

Beverly Hills a impus deja restricţii drastice în privinţa utilizării tutunului pe teritoriul său: municipalitatea a interzis, de exemplu, fumatul în cozile de aşteptare formate în aer liber, în vehicule oprite şi în cele în care se află minori, în parcuri şi grădini, dar şi pe trotuare, cu excepţia cazului în care fumătorii se află 'într-o stare activă, în plină mişcare'. Ţigaretele au fost interzise chiar şi în blocurile de apartamente şi în alte imobile colective.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel