BERLIN: Un CAMION a intrat în PLIN în mulțime la un târg de Crăciun-VIDEO UPDATE

Un camion a intrat luni seara, în zona Breitscheidplatz, într-un târg de Crăciun din centrul Berlinului, făcând circa 10 morți și cel puțin 50 de răniți. Șoferul camionului a reușit să fugă. Poliția a găsit pe scaunul din dreapta un pasager mort de origine poloneză. Camionul aparține unei companii poloneze inregistrate la Gdansk. Patronul firmei a spus că a pierdut legătura cu șoferul de pe vehicul.

UPDATE 09:10: Un martor la evenimentul din Berlin a ajutat la prinderea atacatorului. Mai precis, după ce camionul a fost oprit, bărbatul a fugit, iar martorul l-a urmărit îndeaproape. El a sunat la Poliție și i-au ținut pe oamenii legii la curent până ce atacatorul a fost arestat.

UPDATE 09:00: Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu transmite condoleanţe în numele Administraţiei Prezidenţiale în urma tragediei de la Berlin, afirmând, totodată, că asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, este un act revoltător. 

UPDATE 08:15: Camionul a fost ridicat de polițiști, marți dimineață, de la locul tragediei.

UPDATE 08:00: Mircea Geoană consideră că seara de 19 decembrie este 'una tragică pentru liniştea mondială' şi că evenimentele care au avut loc la Berlin şi Ankara 'nu vor rămâne fără urmări'. 'O seară tragică pentru liniştea şi ordinea mondială. Două atacuri sângeroase în două capitale importante. Tragedia din Aleppo nu poate justifica crima cu sânge rece. Ura nu poate opri un război. Atacul cu un camion la târgul de Crăciun din Berlin, ce seamănă izbitor cu atentatul de la Nisa, este o acţiune inumană. Asasinarea ambasadorului rus la Ankara seamănă izbitor - păstrând proporţiile şi luând contextul actual în calcul - cu asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand la Sarajevo în 1914', a afirmat Geoană într-o postare pe Facebook.

UPDATE 07:41: Cozmin Guşă a comentat pe marginea atentatului produs în Berlin, la doar câteva ore, după asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia. Citiți continuarea aici.

UPDATE 07:20: Camionul a fost furat de pe șantier de construcții din Polonia. Proprietarul de fapt al vehiculului a fost imposibil de găsit după ora 16:00. Statul Islamic a revendicat atacul.

UPDATE 07:15: Securitatea târgurilor de Crăciun a fost "imediat întărită" în Franța după "atentatul" comis luni seara la Berlin, a anunțat ministrul francez de Interne, Bruno Le Roux.

UPDATE 07:12: Ministrul de Interne german a spus că sunt multe motive pentru a crede că a fost un atentat terorist, dar vrea să rămână prudent: "Momentan nu vreau să pronunț cuvântul atentat, deși sunt multe motive care conduc la acest lucru". Potrivit Die Welt, șoferul camionului era un pakistanez venit în 2016 în Germania. El ar fi cerut azil în februarie. Informația nu a fost confirmată de autorități.

UPDATE 07:11: Cel mai recent bilanț arată că numărul morților a crescut la 12, iar numărul răniților la 49.

UPDATE 07:09: Donald Trump a transmis un mesaj extrem de important după atacul de la Berlin de la Târgul de Crăciun. Citiți mai multe aici.

UPDATE 07:00: Statele Unite au condamnat "atacul terorist" comis luni seară la Berlin, exprimând susținere pentru Germania.

UPDATE 00:10: Primarul orașului Berlin a anunțat că situația este sub control după atac: "Situația este sub control. Am asistat la un incident dramatic. Gândurile mele sunt la rudele persoanelor ucise sau rănite".

UPDATE 23:45: "Suntem în doliu și sperăm că numeroșii răniți vor putea primi ajutor", a indicat purtătorul de cuvânt al cancelarei germane Angela Merkel, Steffen Seibert, pe contul său de Twitter, evocând "teribilele știri" din Berlin, transmite AFP.

"Suntem în doliu și sperăm că numeroșii răniți vor putea primi ajutor", a indicat purtătorul de cuvânt al cancelarei germane Angela Merkel, Steffen Seibert, pe contul său de Twitter, evocând "teribilele știri" din Berlin, transmite AFP.

"Suntem în doliu și sperăm că numeroșii răniți vor putea primi ajutor", a indicat purtătorul de cuvânt al cancelarei germane Angela Merkel, Steffen Seibert, pe contul său de Twitter, evocând "teribilele știri" din Berlin, transmite AFP.

UPDATE 23:34:  Ministerul Afacerilor Externe menţionează că are în atenţie incidentul şi că reprezentanţii misiunii diplomatice române au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români. 'Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Federală Germania, are în atenţie incidentul care a avut loc în seara zilei de 19 decembrie 2016, în care un camion a lovit o mulţime de oameni care se aflau la un târg de Crăciun din centrul Berlinului. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români', se arată într-un comunicat MAE.

UPDATE 23:28: Un jurnalist care a sosit la locul tragediei imediat după atac a spus că "era o tăcere stranie, tăiată de o panglică roșie-albă", în timp ce unii răniți plângeau, iar alții se țineau în brațe.

UPDATE 23:22: BBC numește evenimentul din Berlin "NISA 2".

UPDATE 23:15: ATAC BERLIN CRĂCIUN. Chirieac, despre înfrângerea Angelei Merkel

UPDATE 22:30: Atacatorul a fost arestat de polițiști. Celălalt pasager, care se afla în camion, a murit în timpul coliziunii. Polițiștii le-au cerut oamenilor să se lase liberă această zonă pentru a permite accesul ambulanțelor. De asemenea, le-au cerut să "nu difuzeze zvonuri".

UPDATE 22:15: Camionul care a intrat în mulțime avea numere poloneze. Sute de persoane erau prezente la acest târg. O stradă a fost transformată în spital în aer liber pentru ca răniților să le fie acordat primul ajutor, scrie Le Monde.

UPDATE 22:10: Atacatorul a reușit să fugă.

 

UPDATE 22:05: AFP a anunțat că vorbim de cel puțin 50 de răniți. Circulația în acest perimetru a fost oprită. Numărul morți a ajuns la 9. Acest atentat s-a produs la circa două ore de la împușcarea ambasadorului Rusiei.

UPDATE 22:00 ATAC de CRĂCIUN la BERLIN. Hurezeanu, mărturie cumplită

UPDATE 21:50: Un camion de 20 de tone a intrat, cu viteză, în mulțimea de oameni aflată în apropiere de Târgul de Crăciun din Berlin. Mai mulți oameni au murit, a anunțat poliția germană. Mai mult decât atât, autoritățile vorbesc deja despre un atentat.

-------- 

știrea inițială:

Un camion a intrat în plin în mulțime la un târg de Crăciun în Berlin. Presa internațională scrie că există mai mulți răniți. Nu se cunosc alte detalii până la această oră.

Nu exista niciun drum în acea zonă; motiv pentru nu ar fi avut ce să caute camionul în zonă. Se pare că vehiculul a intrat, în plin, fără să se oprească, în mulțime. Oamenii vorbesc de un posibil atac terorist. Nu putem să nu ne gândim la ce s-a întâmplat la Nisa, Franța, când un camion a fost folosit într-un mod similiar.

Poliția a confirmat incidentul și a adăugat că numeroși oameni au fost răniți, dar nu se știu informații despre starea lor. 

SURSA VIDEO BILD:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel