ATAC BERLIN CRĂCIUN. Chirieac, despre înfrângerea Angelei Merkel

Cel puțin nouă persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite după ce un individ a intrat aparent intenționat cu un camion într-un grup de oameni, la un târg de Crăciun desfășurat în Berlin.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect în direct la România TV.

"Din punct de vedere politic, (n.r. - evenimentul) va duce la înfrângerea categorică a doamnei Merkel. Probabil nu va mai candida la alegerile de anul viitor. În rest, exact cum spuneți - există numeroase avertismente că în toate capitalele europene vor fi atentate de aceste sărbători. Atunci când valul de imigranți a sosit în Europa, anul trecut, s-a speculat asupra faptului că vor încerca să folosească o sărbătoare religioasă creștină pentru a ataca.

Unii spuneau că nu puteau să facă acest lucru în toamna lui 2015 pentru că au nevoie de timp să se organizeze și se estima că, probabil, de acest Crăciun vor însângera Europa. Ceea ce deocamdată ne duce cu gândul în altă direcție este faptul că, din primele informații, este vorba despre un imigrant din Estul Europei, deci nu un musulman", a zis Bogdan Chirieac la România TV.

"Avem un corespondent la fața locului. Schema de atentat este simplă. S-a venit dinspre Galeriile Lafayette ale Berlinului, acolo se află o biserică, momument istoric, înnegrită toată. În timpul celui De-al Doilea Război Mondial, germanii s-au refugiat acolo, o bombă de avion a lovit biserica, dar nu a explodat și oamenii au scăpat cu viață. Este păstrată în centrul Berlinului ca monument. Târgul se desfășoară în jurul bisericii, iar căsuțele de Crăciun sunt puse cumva cu spatele de la șosea. Camionul a venit cu mare viteză. Oamenii nu vedeau că vine vehiculul. Nu te aștepți ca într-o piață de Crăciun, din spatele tău, să te calce un camion", a povestit analistul politic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel