ATAC BERLIN. Gușă, previziune SUMBRĂ: Cine finanțează teroriștii

Cozmin Guşă a comentat pe marginea atentatului produs în Berlin, la doar câteva ore, după asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia.

"Uitându-ne în Europa, fie că vorbim de ţări NATO, cum e Turcia, fie că vorbim de capitala informală a Uniunii Europene, cum e Germania, Berlin, ne dăm seama de o concluzie tristă.

Europa asta mare resimte lipsa implicării a SUA din ultimii ani şi din ce în ce mai mult, inclusiv mişcările naţionaliste, inspirate sau finanţate de Moscova, au proliferat tocmai din cauza proastei strategii a lui Obama care a neglijat total această zonă de parteneriat strategic a SUA, respectiv a NATO.

Relativ la Europa şi la dna Merkel, totul se plăteşte. În momentul din iulie când liderii lumii au stat şi au acceptat minciunile lui Erdogan care a explicat că a avut loc un puci şi el a fost în mare pericol, când de fapt, a fost o regie bine pusă la punct, pentru ca Erdogan să-şi macine toţi opozanţii pe care ei îi consideră duşmani, să îi ucidă, să îi bage la puşcărie dacă vorbim de mass-media, să poată să întoarcă frontul de parteneriat strategic cu NATO şi cu SUA într-un alt parteneriat care este cel cu Rusia şi cu Putin.

Acest eveniment pe axa Ankara-Berlin putem să-l citim într-o notă mult gravă, pentru că dacă la Ankara vedem relaţia ruso-turcă într-un fel, în Germania se chestionează atât siguranţa cetăţenilor, cât şi o implicare poloneză pentru că filiera asta a migranţilor nu o văd clar, o văd forţată".

Mișcări teroriste

Geopoliticianul Cozmin Guşă a vorbit şi despre mişcările teroriste.

"Mişcările teroriste nu au fost decât o masă de manevră pentru marile puteri. Dacă vreţi să o luăm cu dictatorii lumii care au sfârşit prin a fi ucişi, Saddam Hussein sau alţii, şi care au fost nişte actori ignoranţi doritori de putere care şi-au dus popoarele într-o anumită linie, fie că vorbim de Statele Unite sau de Rusia.

Aceste mase de manevre teroriste sunt finanţate şi sunt înarmate exact de marile puteri. Trebuie să vedem cine a putut să încurajeze la finalul zilei asemenea mişcări care nu se vor sfârşi. Este doar începutul, din păcate a venit pe final de an, dar este doar începutul unui şir de evenimente într-o lume necoordonată şi nu sunt decât două state care au această capabilitate: SUA şi Rusia. De acum înainte trebuie să vedem care sunt implicările şi noi la rândul nostru, românii să ne facem temele de casă pentru că cu acest statut al nostru de insulă proeuroatlantică, cu o Mare Neagră care nu mai este atât de euroatlantică şi nici atît de prietenoasă nouă, cu vecini care s-au reorientat, nu suntem bine, chiar cu un calm intern, situaţia externă este gravisimă.

Lumea traversează nişte momente nemaiîntâlnite şi tehnologia face ca această carte de istorei pe care am citit-o cu toţii să nu ajungă astăzi pentru că tehnologia va modifica tot şi felul acesta de război hibrid, plus manipulările, apropo de Erdogan, vor fi la ordinea zilei", a subliniat consultantul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel