Belgia: Vastă operaţiune de confiscare a unor arme de foc importate ilegal din Franţa

Peste 600 de arme de foc cumpărate în mare parte din Franţa au fost confiscate începând de marţi în cursul unei vaste operaţiuni a poliţiei coordonate de parchetul federal belgian, a anunţat acesta vineri într-un comunicat, relatează AFP.

Aceste arme au fost cumpărate adesea sub acoperirea unui certificat de tir sportiv în Franţa, dar fără a avea vreo autorizaţie de deţinere în Belgia, a explicat parchetul care a făcut referire în special la un comerciant de arme din Maubeuge, în aproapiere de graniţă, în nordul Franţei.

Acesta din urmă a fost audiat în cadrul anchetei în baza unei colaborări cu autorităţile franceze, dar a fost eliberat, la fel ca majoritatea celor arestaţi, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului federal.

Ancheta continuă, iar cei eliberaţi ar putea fi nevoiţi să dea explicaţii ulterior unui judecător, a spus sursa citată.

Un număr de 638 de arme (arme de mână, arme semi-automate etc) au fost confiscate în cursul a 280 de percheziţii, marţi, miercuri şi vineri, pe întreg teritoriul Belgiei, se arată în comunicat.

Anchete judiciare au fost deschise de aproape toate parchetele din Belgia în cazuri individuale de deţinere interzisă de arme şi infractorii sunt pasibili de închisoare de la o lună la cinci ani şi/sau o amendă de la 800 la 200.000 de euro.

În Belgia, menţionează parchetul federal, orice deţinere a unei arme de foc necesită cel puţin o autorizaţie şi acelaşi lucru se aplică la importul unei astfel de arme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel