Belgia a CEDAT în fața infectărilor. Țara intră în LOCKDOWN

Foto: Agerpres. Premierul se adresează națiunii
Foto: Agerpres. Premierul se adresează națiunii

Belgia a intrat în cea de-a doua carantină de tipul lockdown din acest an, după ce numărul de persoane infectate zilnic a continuat să scape de sub control.

Conform The Guardian, decizia a fost luată în ciuda măsurilor și așa dure în opiniile guvernului și experților. Tocmai pentru că restricțiile mai extinse decât în celelalte țări europene nu au funcționat și morțile se dublau la fiecare șase zile, premierul Alexander De Croo a anunțat carantina.

„Țara noastră este în stare de urgență sanitară”, a transmis el, adresându-se națiunii. „Presiunea pe spitale este imensă, personalul medical este supus unui efort inuman. În ultima săptămână, 100.000 de concetățeni au fost infectați, nu vedem nicio schimbare... Trecem la măsuri mai stricte”.

Ce s-a decis

După șase ore de dezbatere dintre guvernul federal și regiunile Belgiei, conducerea țării a venit cu o carantină de șase săptămâni care începe de luni. Măsurile includ închiderea tuturor afacerilor neesențiale, incluzând frizeriile, iar supermarketurile vor putea vinde exclusiv marfă esențială.

În mod surprinzător, școlile se vor redeschide de pe 16 noiembrie, fiindcă în prezent sunt în vacanță. Și mai mult, oamenii nu vor trebui să aibă un motiv să iasă din casă, cum este de exemplu în Franța.

Belgia înregistrează 13,91 infectări la mia de locuitori dacă se calculează în unitatea de măsură pe care o folosește România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel