Becali, Voiculescu și Oana Mizil, cei mai bogați aleși în București

Cei 40 de parlamentari aleși în București au averi de invidiat. În 2011 au avut venituri cumulate de 4,1 milioane de euro, conturi bancare şi investiţii de 140 milioane de euro şi terenuri intravilane, agricole sau suprafeţe de pădure, dar şi câteva zeci de apartamente, cele mai multe în Bucureşti sau în Ilfov.

Potrivit unei analize făcute de Ziarul Financiar, pe baza declarațiilor de avere, cei mai bogaţi dintre parlamentarii aleşi în București sunt Dan Voiculescu, George Becali şi Oana Niculescu Mizil.

Dacă George Becali şi Dan Voiculescu au părţi importante din avere plasate prin împrumuturi acordate unor apropiaţi sau prin participaţii în cadrul mai multor companii, Oana Niculescu Mizil s-a concentrat pe investiţiile în bijuterii, astfel că a ajuns la un portofoliu de 850.000 de euro.

Pe primul loc se clasează George Becali. El deţine 85% din Avicola Iaşi şi 71% din compania Arcom, participaţia în aceste două companii ridicându-se la 48 milioane de euro, potrivit informaţiilor din declaraţia sa de avere.  El deţine şi un portofoliu de bijuterii în valoare totală de 400.000 euro.

În plus Gigi Becali, cunoscut ca unul dintre proprietarii mari de terenuri din Capitală, notează în declaraţia de avere că deţine 24 de hectare de teren intravilan în Bucureşti, dobândit în parte prin cesiunea unor drepturi litigioase, dar şi 335 de hectare de teren agricol în mai multe zone din ţară.

Pe podiumul celor mai bogaţi parlamentari aleşi în Bucureşti se clasează şi Dan Voiculescu. Omul de afaceri are depozite în bănci, plasamente financiare şi împrumuturi în nume personal care se ridică în total la 34 milioane de lei (7,2 milioane euro).

Voiculescu deţine şi acţiuni în valoare de 35.000 lei la Bursa de Valori Bucureşti, dar şi un pachet de acţiuni în valoare de 105.000 lei în cadrul companiei TBM - Turbomecanica.

Deputata Oana Niculescu Mizil deţine una dintre cele mai impresionante averi în bijuterii şi pietre preţioase, achiziţionate în perioada 1994-2008 şi estimate ca având o valoare totală de 850.000 euro.

Totuşi, proaspăta deputată are şi datorii de aproximativ 2 milioane de euro la mai multe bănci, dintre care 1,5 milioane de euro aveau termenul de scandenţă în 2011.

Printre cei mai bogaţi parlamentari aleşi se numără şi fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu.

El deţine trei apartamente în Bucureşti, o casă de vacanţă în Snagov şi 1.700 mp teren intravilan în aceeaşi localitate. El are şi o colecţie de maşini de epocă care numără trei exemplare produse de francezii de la Citroën în 1955, 1967 şi 1986, un FIAT din 1966 şi o Lancia din 1970. În plus el are şi un milion de euro din conturi bancare, plasamente şi împrumuturi acordate în nume personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel