Bashar al-Assad, legiune onoare. Siria a înapoiat Franţei, prin ambasada României la Damasc

Siria a înapoiat, joi, Franţei Marea Cruce (cel mai înalt grad) a Legiunii de Onoare, ce i-a fost acordată de statul francez, în 2001, preşedintelui sirian Bashar al-Assad, care acum spune că 'nu se simte onorat' de distincţie, transmite EFE.

Franţa a iniţiat o procedură de retragere a Legiunii de Onoare atribuite preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat luni seara, pentru AFP, anturajul preşedintelui Emmanuel Macron. EFE relevă că, potrivit unui comunicat al biroului lui Bashar al-Assad, ministerul sirian al Afacerilor Externe a înapoiat Franţei decoraţia prin intermediul ambasadei României la Damasc, care reprezintă interesele franceze în această ţară, după ce Parisul şi-a închis reprezentanţa diplomatică în 2012, notează Agerpres.

Comunicatul precizează că această măsură vine după participarea Franţei 'în agresiunea tripartită contra Siriei, din 14 aprilie, alături de SUA şi Regatul Unit'. Preşedinţia siriană arată că Bashar al-Assad 'nu se simte onorat de această decoraţie a unui regim servitor al SUA, care sprijină organizaţii teroriste în Siria şi atacă un stat membru al ONU cu încălcarea flagrantă a fundamentelor şi principiilor dreptului internaţional'.

Preşedintele sirian a primit Marea Cruce a Legiunii de Onoare din mâinile preşedintelui francez Jacques Chirac, în 2001, la puţin timp după ce i-a succedat la putere tatălui său, Hafez al-Assad. Conform AFP, procedura de retragere a Legiunii de Onoare este atributul Marelui Maestru al Ordinului, şi anume preşedintele în exerciţiu al Republicii Franceze. Din 2010, un decret permite simplificarea procedurii în cazul străinilor care au 'comis acte contrare onoarei'.

[citeste si]

În ceea ce priveşte cetăţenii francezi, această distincţie este automat retrasă oricărei persoane condamnate la cel puţin un an de închisoare cu executare, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel