Băsescu: "Puciul premierului Ponta", motivul neaderării la Schengen

basescu
basescu

Președintele Traian Băsescu a declarat că nu i se pare nedreaptă amânarea aderării României la Schengen. A subliniat că dacă România respectă angajamentele, contează pe "aderarea noastră în aprilie 2014". Șeful statului susține că România ar fi fost deja în Schengen dacă nu ar fi fost "puciul premierului Ponta" și că arestarea fostului premier Adrian Năstase este unul dintre succesele țării împotriva corupției. 

Președintele Traian Băsescu a menționat că "imigrația săracilor" invocată de ministrului german de Interne nu are nicio legătură, însă atrage atenția: "Şi trebuie să ne obişnuim pe viitor cu imigraţia din motive economice din România, pentru că pur şi simplu diferenţele între nivelul de trai sunt prea mari", scrie Mediafax.

Corupția și succesele

Șeful statului subliniază printre succesele care arată că România combate corupția și cazul fostului premier Năstase: "Un fost premier condamnat la doi ani de închisoare, un fost ministru al agriculturii la şase ani, un fost ministru de finanţe la cinci ani, dar şi alţi politicieni condamnaţi". El precizează că nu doar România are probleme de acest fel, ci toți membrii UE. Își bazează afirmația pe cea a preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, că bugetul UE ar putea fi asigurat pe şapte ani cu banii care se pierd prin corupţia la nivelul Uniunii într-un singur an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel