Băsescu: Ponta, un începător. Ar fi păcat să-l trimitem la Bruxelles

Băsescu medic
Băsescu medic

Președintele Traian Băsescu se va afla, joi, la Bruxelles, pentru a participa la lucrările Consiliului European, dar şi la summit-ul Partidului Popular European. Premierul Victor Ponta aștepta un mandat de la președinte pentru a reprezenta România la Bruxelles, însă Traian Băsescu a declarat, înainte de plecare, că "ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător". 

[caption id="attachment_374634" align="alignleft" width="310"] foto: jurnalul.ro[/caption]

Traian Băsescu a explicat că printre temele ce urmează să fie discutate la Consiliul European sunt: comunicaţiile în sistemul 4G, situaţia conomică şi socială din UE cu accent pe măsurile de reducere a şomajului printre tineri, tratatul Fiscal, summit-ul de la Vilnius din noiembrie.

Remarcă cu privire "la nevoia unui cunoscător"

Președintele a ținut să precizeze: "Aş face o remarcă cu privire la nevoia unui cunoscător al digitalizării de a merge la Consiliu. Toţi cei de la UE sunt oameni politici, nu ştiu vreun şef de stat sau guvern să provină din industria digitală. Consiliul European nu ia decizii tehnice. Vreau să reamintesc celor care cred că viaţa a început odată cu ei că sunt unul dintre şefii de stat ce a contribuit la realizarea agendei UE 2020, în care unul dintre piloni este digitalizarea. Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător".

El a făcut referire la Victor Ponta, care a declarat că: ”Despre IT şi agendă digitală nu poate vorbi decât Guvernul, că e treaba Guvernului. Eu nu am primit un răspuns oficial. Dacă merge preşedintele, probabil că domnia sa o să spună părerea personală despre IT. E un domeniu atât de complicat şi de tehnic încât dacă ştim să deschidem un computer sau să folosim un telefon nu înseamnă că ne pricepem la IT”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel