Băsescu, la Ziare.com: Sunt de acord că democrația se apără și cu sabia

basescu_ziare
basescu_ziare

Presedintele suspendat Traian Băsescu a discutat live cu cititorii Ziare.com. Cu acest prilej, Traian Băsescu a reiterat că cei care se fac vinovați de ”lovitura de stat” vor trebui să răspundă după 29 iulie, precum și faptul că miza referendumului nu este președintele, ci aceea de a pune justiția sub controlul USL, recunoscând, totodată, că este ”de acord că democrația se apără și cu sabia”.

”Sunt de acord că democrația se apără și cu sabia, acum avem însă o societate fracționată”, a afirmat președintele suspendat Traian Băsescu, menționând că ”ramâne de văzut reacția Europei după 29. Nu a luat statul ciocanul și a început să dea în propriile instituții. Cineva va trebui să răspundă”, a susținut președintele suspendat, adăugând că are legături puternice în rândul liderilor UE.

Despre finanțarea campaniei sale, Traian Băsescu a spus că a deschis un cont, conform legii, însă are o campanie ieftină, susținută de PDL, al cărui președinte, Vasile Blaga nu poate fi acuzat de blat, el fiind un ”om extrem de onest, țării, PDL și mie”.

Susținând că ”este obligatorie menținerea lui Daniel Morar la DNA cel puțin până în noiembrie, când se va putea discuta”, și recomandând ca, la următoarele prezidențiale, poporul să-l susțină pe Mihai Răzvan Ungureanu. președintele suspendat, după ce a afirmat că nu va particpa nici el la lovitura de stat, că ”neprezentarea la vot poate fi mai valoroasă pentru că nu le perminte celor care au dat lovitura de stat să își acopere acțiunea prin votul popular”

Menționând că are o părere ”extrem de neplăcută” despre gândirea lui Cristian Tudor Popescu, în replică la articolul publicat marți de acesta în care îl acuză de lașitate pe șeful statului pentru că sprijină boicotarea referendumului, Traian Băsescu își reproșează lui și PDL, comunicarea ineficientă care au și ”permis trusturilor de presă, ale lui Vântu sau lui CTP să intoxice”.

Traian Băsescu consideră că ”PDL a fost un partid care, fiind la guvernare, s-a sacrificat pentru a reforma statul, pentru ca ulterior să afirme că România este departe de a fi ieșit din criză. El susține că, în contextul mondial, criza din România se va adânci, din cauza instabilității politice și scumpirii creditelor - țara noastră având o datorie pe termen scurt, tot timpul fiind nevoită să se împrumute de bani, iar pe perioada de criza dobanzile cresc.

Arătând că se poate trăi dintr-un salariu de bugetar, iar casa din Mihăileanu a fost repartizată legal, președintele suspendat Traian Băsescu a promis că o să anexeze la declarația de avere ordinul de plată (pt.un autoturism, n.red).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel