Băsescu îndeamnă din nou românii să nu voteze la referendum

basescu radio
basescu radio

Invitat la Radio România Actualități, preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, miercuri, că îndemnul său către alegători este să nu se prezinte la  referendum.

"Îndemnul meu este să nu se prezinte la vot, dar să înţeleagă de ce eu, ca şef al statului, nu pot refuza o instituţie fundamentală a statului român", a spus Băsescu, la RRA. Declarația lui Traian Băsescu  vine la o zi după ce a anunţat că va merge la vot duminică, precizând că înţelege totuşi decizia PDL de a-şi îndemna simpatizanţii să nu participe la referendumul din 29 iulie deoarece nu poate fi asigurată corectitudinea plebiscitului.

  "Vă spun că eu nu sunt cu sufletul împăcat pe această decizie a PDL. De aceea, eu şi spun ca fiecare să procedeze cum consideră. Nu mai pot juca la câştigarea referendumului cu un PDL care a spus că nu poate asigura securitatea votului din «n» motive. Şi au două pagini de motive...", a argumentat Băsescu.

"Dacă n-aş fi preşedintele României, nici eu nu m-aş duce să validez o lovitură de stat", a spus Băsescu, adăugând că el a respectat Parlamentul şi la votarea suspendării sale, mergând în şedinţa de plen, deşi ştia că i s-a pregătit "o execuţie sumară".

 "Voi considera că cei care au votat «Nu» şi cei care au refuzat să fie parte a loviturii de stat nu au fost de acord cu soluţia propusă de cei 256 de parlamentari conduşi de domnul Ponta, de Crin Antonescu şi din umbră de Dan Voiculescu", a mai spus Băsescu.

 El a susţinut că acei români "care nu se prezintă la vot sunt cei care nu susţin soluţia suspendării".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel