Băsescu, despre torţionarul Vişinescu: "Trebuie să răspundă în fața legii"

Aflat sâmbătă la Sulina, președintele Traian Băsescu a declarat că torţionarul Alexandru Vişinescu trebuie să răspundă în faţa legii pentru faptele sale în calitate de comandant al penitenciarului de la Râmnicu Sărat, unde printre victime se numără și fostul lider țărănist, Ion Mihalache.

Trebuie să răspundă în faţa legii. Eu nu mă pot substitui nici procurorilor, nici judecătorilor', a declarat şeful statului, sămbătă, la Sulina. Alexandru Vişinescu este acuzat oficial de omor deosebit de grav. Lui Vişinescu i se impută, printre altele, moartea liderului ţărănist Ion Mihalache.

 Alexandru Vişinescu, acum în vârstă de 88 de ani,  a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, in 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii în care a sfârşit, în urma torturilor, Ion Mihalache.

 Potrivit sesizării penale care a fost înaintată de IICCMER către Parchetul General, „Faptele lui Alexandru Vişinescu pot fi încadrate în infracţiunea de omor deosebit de grav, săvârşit prin cruzimi şi asupra mai multor persoane, prevăzută de art. 176 alin. 1 lit. a şi b din Codul Penal Român”, scrie gandul.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel