Băsescu atacă la CCR Statutul parlamentarilor

Președintele Traian Băsescu, a trimis, vineri, către președintele CCR, Augustin Zegrean, o sesizare de neconstituționalitate cu privire la Statutul deputaților și senatorilor

Potrivit unui comunicat, citat de Antena 3, președintele atacă la CCR Statutul parlamentarilor. Sesizârile făcute de președinte vizează problemele de incompatibilitate. Inițial se opta pentru o perioadă de 40 de zile, ulterior de 15 zile în care cei care sunt în stare de incompatibilitate să atace decizia la ANI, pentru a nu-și pierde mandatul.  În cazul în care va fi admisă sesizarea președintelui de către CCR, proiectul se va întoarce în Parlament.

”Modul de redactare al noului text al Articolului 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, articol ce reglementează 'Procedura în caz de reţinere, arestare sau percheziţie', este de natură să dea naştere la diferite interpretări, cu consecinţe asupra independenţei puterii judecătoreşti”, se arată în scrisoarea pe care Băsescu a trimis-o președintelui Curții Constituționale, Augustin Zegrean.

Citește AICI sesizarea președintelui Traian Băsescu adresată CCR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel