Barurile şi cluburile se redeschid în baza unei 'bule de vaccinare' în Hong Kong

Barurile şi cluburile se redeschid în baza unei 'bule de vaccinare' în Hong Kong
Barurile şi cluburile se redeschid în baza unei 'bule de vaccinare' în Hong Kong

Cluburile de noapte, barurile şi alte tipuri de stabilimente din industria de divertisment se vor redeschide joi, la Hong Kong, în virtutea unor reglementări specifice asociate unei 'bule de vaccinare', informează DPA.

Sophia Chan, Secretar de Stat pentru Alimentaţie şi Sănătate, a anunţat relaxarea măsurilor de distanţare socială, marţi, într-o videoconferinţă. Barurile, cluburile de noapte şi alte stabilimente din industria de divertisment din Hong Kong au rămas închise din noiembrie 2020, iar acea măsură a dus la închiderea unor companii şi la desfiinţarea multor locuri de muncă.

În anunţul ei de marţi, Sophia Chan a precizat că şase tipuri de stabilimente vor putea să se redeschidă în baza noului plan guvernamental, inclusiv băile publice, sălile de petreceri, cluburile de karaoke şi de mahjong, dacă îndeplinesc cerinţele prevăzute în noile dispoziţii oficiale.

'Relaxarea măsurilor de distanţare socială despre care vorbim trebuie să reprezinte o relaxare sigură, pentru ca noi să putem să ne asigurăm că viaţa fiecărui om va putea să revină la... normalitate', a adăugat Sophia Chan. 'Orice relaxare trebuie să fie graduală şi progresivă. În acelaşi timp, vom monitoriza atent situaţia', a adăugat ea.

Miercuri, guvernul local a anunţat că a adoptat o lege în privinţa imigraţiei, care oferă directorului pentru Imigraţie capacitatea legală de a restricţiona sosirile şi plecările din oraş. John Lee, Secretarul de Stat pentru Securitate, a precizat că amendamentul nu va afecta libertatea de circulaţie a oamenilor, ci va contribui la rezolvarea restanţelor acumulate în privinţa solicitărilor de azil.

Juriştii locali care critică noua dispoziţie afirmă însă că îngrijorările legate de noile puteri legale oferite directorului pentru Imigraţie sunt justificate, deoarece textul de lege nu conţine nicio formulare care să îi limiteze sfera de aplicare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel