Barroso: Toate statele UE ar trebui să adopte euro. Moneda unică este inima UE

barroso
barroso

Toate statele membre ale "Uniunii Europene ar trebui să aibă euro ca monedă", a declarat miercuri, la Berlin, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Moneda unică este "inima UE" , a afirmat Barroso, iar " apartenenţa la euro sau încercarea de a face parte (din zona euro) ar trebui să definească UE ".

Portughezul a lansat un apel către ţările reticente faţă de o integrare europeană mai profundă să nu le împiedice pe cele care vor să avanseze pe această cale.

"Viteza Uniunii Europene şi a zonei euro nu poate fi cea a membrilor săi cei mai lenţi sau cei mai reticenţi", a apreciat el.

"Trebuie să existe, şi chiar există, măsuri de protecţie pentru cei care nu vor să participe la mişcare. Dar una este să nu participi şi alta este să îi împiedici pe alţii să avanseze", a adăugat el.

"O Uniune (Europeană) divizată nu va merge", a mai spus Barroso, recunoscând că "provocarea (este) cum să se aprofundeze integrarea în zona euro fără să se creeze diviziuni cu cei care nu sunt încă acolo".

Citeşte şi:

UE în forma actuală s-a putea destrăma: Sarkozy şi Merkel vor o reorganizare radicală. România ar putea fi în pericol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel