Barna vrea protocol cu BOR

Facebook - Dan Barna
Facebook - Dan Barna

Dan Barna îi cere premierului Florin Cîțu să inițieze un dialog cu Biserica Ortodoxă pentru a deveni partener pentru vaccinare.

Vicepremierul Dan Barna, lider USR PLUS, îi cere premierului Florin Cîțu să inițieze un dialog cu Biserica Ortodoxă pentru a deveni partener pentru vaccinare.

„Cred că este momentul să discutăm foarte clar și-i voi propune premierului ca, în ședința de Guvern, să avem un dialog cu Biserica Ortodoxă și un parteneriat cu Biserica Ortodoxă, ca partener pentru vaccinare. Dacă Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut acest lucru, și iată - Grecia a trecut de 50% rată de vaccinare, cred că este posibil, sunt convins și am încredere în înțelepciunea și a celorlalți ierarhi că acest mesaj este timpul să fie dat, tocmai pentru ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important este să ne vaccinăm, pentru a nu trebui să intrăm din nou într-o perioadă de care am crezut că am scăpat”, a spus, luni după-amiază, Dan Barna.

Copreședintele USR PLUS a spus că România are perspectiva unui nou val al pandemiei.

„Un astfel de parteneriat cu Biserica, în urma căruia de la nivelul vârfului bisericii să se transmită un mesaj către toți preoții să îi încurajeze pe enoriași să se vaccineze, cred că ar putea să aibă un impact care să mai ridice rata națională de vaccinare. (...) Sunt convins că tocmai perspectiva ca România să intre din nou într-o situație dificilă... se poate găsi și în rândul bisericii o rezonabilitate legată de susținerea acestui mesaj de vaccinare”, a adaugat Dan Barna.

84 de cazuri noi de Covid și două decese înregistrate în ultimele 24 de ore în România

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 84 de noi cazuri de Covid și două decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus.

Potrivit GCS, până luni, în România au fost confirmate 1.082.376 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.047.291 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 84 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 6 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până luni, 34.270 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP două decese (un bărbat și o femeie) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județul Constanța și Municipiul București.

Dintre acestea, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 ani și unul la categoria de vârstă 70-70 ani.

Ambele decese sunt ale unor pacienți care au înregistrat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 316. Dintre acestea, 38 sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel