Bărbat din Bistrița-Năsăud, reținut după ce a ucis un cal cu toporul

FOTO cu rol ilustrativ: Pexels @Kindel Media
FOTO cu rol ilustrativ: Pexels @Kindel Media

Un bărbat aflat sub influența alcoolului a lovit de mai multe ori cu toporul un cal, care în urma loviturilor a murit.

Un bistrițean în vârstă de 39 de ani, din comuna Miceştii de Câmpie, a fost reținut de polițişti pentru 24 de ore, apoi plasat sub control judiciar fiind acuzat de uciderea unui cal cu mai multe lovituri de topor, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud, scrie Agerpres. Potrivit sursei menționate, acțiunea bărbatului a fost pe fondul consumului de alcool. 

”La data de 29 aprilie a.c., în urma investigațiilor și probelor administrate, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 39 de ani din Miceștii de Câmpie, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de uciderea animalelor cu intenție, fără drept și distrugere.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în noaptea de 26/ 27 aprilie a.c., în timp ce se afla la o stână pe care o deține în extravilanul localității Miceștii de Câmpie, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri, i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu un topor unui cal și ar fi provocat distrugeri unui atelaj hipo.

Din nefericire, în urma loviturilor, animalul, proprietate a unui bărbat de 52 de ani din Chiochiș, a decedat”, se arată în comunicatul menționat.

Bărbatul de 39 de ani a fost dus în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de marți a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, care a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. 

Care sunt obligațiile deținătorilor de animale

Potrivit prevederilor Legii 205/2004, cei care dețin animale au și câteva obligații față de acestea. Astfel, deținătorii de animale trebuie să le asigure acestora: 

 - un adăpost corespunzător;

- hrană și apă suficiente;

- posibilitatea de mișcare suficientă;

- îngrijire și atenție;

- asistență medicală.

De asemenea, deținătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente și cruzimi animale. Potrivit legii, prin rău tratament se înțelege: omorârea animalelor, cu intenție, practicarea tirului pe animale domestice sau captive, organizarea de lupte între animale sau cu animale.

Citește și: Panică în Londra. Mai mulți cai de cavalerie au fugit liberi pe străzi. UPDATE: Doi sunt în stare gravă - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel