Barack Obama-Mitt Romney, ultima dezbatere înaintea alegerilor prezidențiale

obama
obama

 Barack Obama și  Mitt Romney se vor afla pentru a treia oară în această noapte într-o dezbatere televizată care va fi urmărită de cîteva sute de milioane de oameni. Tema dezbaterii: politica externă a SUA.

Cei doi candidaţi pentru  Casa Albă vor participa  în Florida la ultima dezbatere consacrată politicii externe, fiecare sperând să obţină un uşor avantaj în faţa celuilalt în sondajele care îi prezintă cot la cot cu 15 zile înaintea alegerilor, relatează AFP.

 Întâlnirea celor doi candidați va avea loc a într-o universitate din Boca Raton (Florida), iar moderator va fi Bob Schieffer, gazda celebrei emisiuni difuzate de CBS, Face the Nation.

"Fiecare candidat se va folosi de teme de politică externă pentru a ataca personalitatea celuilalt. Romney va spune că politicile lui Obama arată că este slab şi nu poate susţine rolul special pe care America îl are în lume. Obama va spune că Romney este prea neexperimentat în relaţii internaţionale şi prea înclinat să facă declaraţii şi să ia o anumită poziţie doar din raţiuni politice", a declarat pentru gândul John Head, scriitor şi jurnalist american independent, fost secretar de presă al lui Maynard Jackson, primul primar afro-american dintr-un oraş sudist important (Atlanta).

 De asemenea, două aspecte pe care ambii candidaţi se aşteaptă să le aducă în discuţie sunt nevoia de a fi mai dur cu China - fiecare în felul lui - , precum şi importanţa economică pe care o are politica externă.

 În cadrul dezbaterii din această noapte, Obama va trebui să sublinieze că şi-a respectat promisiunile emblematice cum ar fi retragerea din Irak şi tranziţia în Afganistan şi că a obţinut succese în faţa Al-Qaida.

 Moartea lui Osama ben Laden în mai 2011 a înnăbuşit în faşă reproşurile tradiţionale pe care republicanii le fac democraţilor, Totodată, Romney încearcă să pună la îndoială strategia administraţiei democraate în special în dosarul iranian. Această dezbatere ar putea cunoaşte o evoluţie de ultim moment, cu un acord de principiu, potrivit New York Times, al Iranului de a desfăşura negocieri directe cu Statele Unite pe tema programului său nuclear. Informaţiile au fost însă dezminţite de Washington şi Teheran.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel