Barack Obama a depus jurământul pentru al doilea mandat la Casa Albă

obama
obama

Preşedintele Barack Obama a depus duminică jurământul pentru un al doilea mandat la conducerea Statelor Unite, în cadrul unei ceremonii restrânse la Casa Albă.

"Eu, Barack Obama, jur în mod solemn să îndeplinesc cu credinţă funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi îmi voi consacra toate forţele păstrării, protejării şi apărării Constituţiei Statelor Unite", a declarat, la ora locală 11.55 (18.55, ora României) al 44-lea preşedinte american, cu mâna dreaptă ridicată, în faţa preşedintelui Curţii Supreme John Roberts.

 Această ceremonie, la care asistau doar câteva persoane, inclusiv membri ai familiei Obama, a durat doar câteva secunde. Preşedintele a depus jurământul aşezându-şi mâna stângă pe Biblia familiei soţiei sale, Michelle, care a ţinut această carte sfântă.

 În Statele Unite, mandatele prezidenţiale încep, în urma alegerilor prezidenţiale, la 20 ianuarie, la prânz (19.00, ora României), potrivit Constituţiei. Dar tradiţia vrea ca atunci când 20 ianuarie cade duminica, festivităţile publice să aibă loc a doua zi.

Deci, Obama va depune jurământul, din nou, luni, în aer liber, în faţa a sute de mii de persoane reunite pe imensa esplanadă "Mall", la Capitoliu. El va susţine, ulterior, un discurs, în care va dezvălui viziunea sa pentru următorii patru ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel