Bancă jefuită în Bistrița Năsăud. Hoțul, condamnat la 27 de ani de închisoare

Bărbatul care în luna iulie a anului trecut a jefuit o agenţie bancară din municipiul Bistriţa, folosindu-se de o armă de foc, a fost condamnat, în primă instanţă, la 26 de ani şi 8 luni de închisoare, iar poliţistul pe care l-a împuşcat atunci când a fost capturat ar urma să primească daune în valoare de peste 100.000 euro, potrivit sentinţei publicate pe site-ul Tribunalului Bistriţa-Năsăud. 

Acuzat de tentativă de omor calificat, jaf şi ultraj, bistriţeanul Dorin Sima (36 ani) s-a ales şi cu pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a alege, de a fi ales în funcţii publice, de a deţine, purta sau folosi orice categorie de arme, pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei. 

Judecătorul a ţinut cont, la pronunţarea sentinţei, de calitatea de recidivist a inculpatului, aflat în arest preventiv încă de anul trecut în Penitenciarul Gherla. 

"Constată că faptele deduse judecăţii au fost comise în stare de recidivă postexecutorie raportat la pedeapsa de 12 ani şi 6 luni aplicată prin sentinţa penală 635/2004 a Tribunalului Satu Mare, definitivă prin D.p. nr. 6866/2005 a ÎCCJ, din executarea căreia inculpatul a fost liberat condiţionat cu un rest neexecutat de 1.137 zile închisoare. Constată că faptele deduse judecăţii au fost comise în concurs real (...), contopeşte pedepsele principale aplicate prin prezenta în pedeapsa cea mai grea, de 21 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de o treime din totalul celorlalte pedepse (5 ani şi 8 luni închisoare), rezultând pedeapsa principală finală de 26 de ani şi 8 luni închisoare", se arată în sentinţa dată de Tribunalul Bistriţa-Năsăud. 

Poliţistul împuşcat de Sima în timpul acţiunii de capturare, care a avut loc la o săptămână după jaf, va primi circa 12.000 lei cu titlu de daune materiale şi 100.000 euro cu titlu de daune morale. 

Banca unde s-a produs jaful armat va primi 6.600 lei, instanţa dispunând despăgubiri şi pentru Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş unde a fost operat poliţistul împuşcat în braţul stâng (aproximativ 4.760 lei), dar şi pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud (puţin peste 490 lei). 

Dorin Sima a contestat sentinţa la Curtea de Apel Cluj, primul termen fiind stabilit pentru data de 22 noiembrie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel