Băiețel de 4 ani a furat cheile de la mașina mamei lui și a gonit prin oraș. Cum a fost găsit de poliție?

Foto Ilustrativ/Pexels Dauda Kore
Foto Ilustrativ/Pexels Dauda Kore

Un băiețel de patru ani pasionat de mașini a furat cheile de la mașina mamei sale și a plecat la plimbare. În scurta sa cursă, acesta a acroșat două mașini parcate regulamentar.

Băiatul, îmbrăcat în pijama și halat, reușise cumva să ajungă la pedale și să pornească motorul, spune poliția olandeză din Overvecht unde s-a petrecut incidentul, în data de 30 aprilie 2022.

Tânărul  șofer a fost găsit  mergând pe străzi de un trecător care ulterior a sunat la poliție.

Abia mai târziu când au descoperit și mașina mamei sale accidentată, poliția a făcut legătura dintre băiat și mașină. Poliția l-a numit în glumă pe băiețel Max, după campionul mondial de curse auto de F1, Max Verstappen.

Declarația poliției 

În  declarație  făcută pe 1 mai, poliția din Utrecht spune: „Noul Max Verstappen descoperit în Overvecht... Ieri, la sfârşitul turei de noapte, am fost trimişi la o solicitare în Overvecht. Un copil de patru ani a fost găsit mergând desculţ în pijamale pe stradă, potrivit Newsweek.

Copilul a fost găsit de un trecător care l-a luat în mașina lui. Trecătorul s-a gândit că ar putea suferi de hipotermie și a sunat imediat la serviciile de urgență. Pe baza acestei solicitări ofițerii au mers la fața locului și au au oferit primele îngrijiri copilului”.

În aceeași declarație poliția a adăugat: „Am dus apoi copilul la secția de poliție să aflăm de unde a venit (și să bem ciocolată caldă)”.

Cum a reușit un copil de 4 ani să conducă mașina?

Potrivit poliției, mai târziu a fost primită o semnalare a unui accident cu două mașini parcate care au fost avariate de un alt autovehicul ulterior abandonat. 

Autoritățile au declarat: „Proprietarul înregistrat al vehiculului s-a dovedit a fi mama copilului. După ce am contactat-o, ea a spus că fiul ei este de fapt foarte descurcăreț. Mama a vorbit mai apoi cu fiul ei la telefon moment în care l-am văzut pe acesta gesticulând  cu mâinile o coliziune. Acest lucru ne-a făcut să credem că șoferul ar fi fost chiar copilul.

Împreună cu mama și copilul am mers apoi până la vehicul. Între timp, a sosit și tatăl la fața locului. Ajunși la mașină l-am întrebat pe copil dacă ne poate arăta cum funcționează aceasta. Copilul a deschis mașina cu cheia, după care a pornit mașina, și-a pus piciorul stâng pe ambreiaj și a apăsat accelerația”.

Poliția a sfătuit-o pe mama băiatului să aibă mai multă grijă pe viitor cu cheile de la mașină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel