Bacalaureat 2013: O mamă face scandal că supraveghetorii au fost corecți

Line of writing hands.
Line of writing hands.

Mama unei eleve de la Liceul Dimitrie Gusti din București susține că a dat șpagă 600 de euro ca fiica ei să ia examenul de Bacalureat, dar fata a fost eliminată după ce ar fi încercat să copieze.

Potrivit digi24.ro, femeia a depus o reclamație la inspectoratul Școlar și susține că ar fi dat șpagă 600 de euro.

Fata a fost eliminată, miercuri, din examenul de matematică, după ce ar fi încercat să copieze. Ancheta este într-o primă fază și urmează ca și poliția să intre fir în acest caz.

„Sunt surprins de momentul reacției doamnei respective. Am spus-o și cu ocazia scandalului de la celălalt liceu: numai un profesor inconștient mai poate promite astăzi că se poate rezolva ceva la examenul de bacalaureat. Fac un apel la toți părinții din România să nu mai recurgă la metode de genul acesta, pentru că cine le promite ceva vizavi de examenul de bacalaureat nu face altceva decât să îi mintă”, a declarat Liviu Pop.

Avocata Paula Iacob a declarat pentru DeCe News că femeia care a dat mită nu poate fi trasă la răspundere dacă a făcut un denunț

”Femeia este apărată de pedeapsă, dacă a făcut un denunț. Eu nu sunt de acord cu această treabă. Nu cred că profesorul a cerut bani. În cele mai multe cazuri părinții au inițiativa. Având în vedere salariile mici ale profesorilor, în momentul în care un părinte se duce cu banii, profesorii sunt tentați să-i accepte. Consider că și cel care a determinat fapta trebuie pedepsit, chiar dacă denunță fapta.”, a spus Paula Iacob.

Potrivit articolului articolului 255 din Codul Penal, ”mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă autorităţii fapta mai înainte ca organul de urmărire să fi fost sesizat pentru acea infracţiune.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel