Avortul, posibil doar în urma consilierii. Vezi inițiativa PDL pe această temă

gravida
gravida

PDL a pus la cale un proiect de lege care să reducă numărul de avorturi la nivel național. Câteva zeci de deputaţi şi senatori democrat-liberali obligă toate gravidele să meargă la un cabinet de consiliere psihologică, fără al cărui aviz nu vor putea face avort dacă doresc asta.

PDL a pus gând rău numărului mare de avorturi la care recurg româncele de la Revoluţie încoace. Şi vor să reducă numărul acestora şi implicit să combată criza demografică cu care se confruntă România. 51 de senatori şi deputaţi, în mare măsură aparţinând PDL, sunt susţinătorii unui proiect de lege menit să introducă obligativitatea consilierii pentru femeile care vor să facă o întrerupere de sarcină. Pe lista celor care au semnat pentru susţinerea legii se numără Elena Udrea, Raluca Turcan, Cristian Boureanu sau Ioan Nelu Botiş, iar iniţiatorii sunt Sulfina Barbu şi Marius Dugulescu.

Practic legea instituie înfiinţarea, funcţionarea şi organizarea cabinetelor pentru criza de sarcină, scrie realitatea.net.

Cabinetele (Centrele) de consiliere pentru criză de sarcină sunt intituite cu scopul de a informa într-un cadru organizat, confidenţial şi sigur, femeile însărcinate cu privire la riscurile avortului, la drepturile şi avantajele pe care femeile însărcinate le au conform legii, astfel încăt decizia pe care o iau privind sarcina să fie în deplină cunoştinţă de cauză, se arată în proiectul de lege.

Astfel, apare consilierul pentru criza de sarcină – medic, psiholog sau asistent social, certificatul de consiliere – dovada că femeia a avut parte de consliere şi perioada de gândire – adică perioada în care femeia va reflecta asupra a ceea ce va face cu sarcina.

„Decizia de a păstra sau nu sarcina aparţine exclusiv femeii”, subliniază proiectul de lege.

„Medicul ginecolog din cadrul secţiei de ginecologie sau medicul care depistează sarcina este obligat să informeze femeia care doreşte să facă un avort despre obligativitatea parcurgerii procedurii de consiliere pentru criza de sarcină şi a unei perioade de gândire de 5 zile. Medicul este obligat să informezte femeie care doreşte să facă un avort că nu poate efectua avortul fără dovada unui certificat de consiliere emis de cabinetul de consiliere pentru criza de sarcină, către care îi eliberează o trimitere”, se arată în document.

Proiectul de lege a fost înregistrat pe 13 martie la Camera Deputaţilor şi şapte zile mai târziu, la Senat, acolo unde se şi află în prezent. Camera Deputaţilor e însă for decizional.

Citește proiectul de Lege privind înființarea, funcționarea și organizarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină

Citește expunerea de motive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel