Avion PRĂBUȘIT în Iran. Decizie: Toate avioanele rămân la SOL

Avion-prabusit
Avion-prabusit

 Organizaţia aviaţiei civile din Iran a decis consemnarea la sol a avioanelor ATR ale companiei iraniene Aseman, după ce unul din aparatele acesteia s-a prăbuşit duminică într-o zonă muntoasă din sud-estul ţării, a relatat vineri televiziunea de stat de la Teheran, preluată de AFP. 

Potrivit agenţiei iraniene Isna, măsura este una temporară, 'pentru a se asigura creşterea securităţii zborurilor', în aşteptarea rezultatelor anchetei privind prăbuşirea aeronavei ATR 72, în care şi-au pierdut viaţa 66 de persoane. 

Conform informaţiilor de pe site-ul Aseman Airlines, aceasta avea în exploatare cinci aeronave ATR 72 înainte de accident. 

Aseman are interdicţie de zbor în Uniunea Europeană. 

Avion prăbușit în munți 

Aparatul s-a prăbuşit în munţii Zagros, la o altitudine de circa 4.000 de metri, pe timp de viscol. Carcasa avionului a fost găsită marţi, după două zile de căutări. 

Autorităţile au anunţat că, din cauza menţinerii vremii nefavorabile, au suspendat până luni operaţiunile de coborâre a trupurilor victimelor. Până acum, de la locul tragediei au fost evacuate, cărate în spate de oameni, 32 de 'pachete' cu resturi de trupuri dezmembrate. 

Pe de altă parte, cutiile negre ale avionului nu fuseseră încă găsite până vineri după-amiază. 

Franța, sprijin pentru Iran 

O echipă de anchetatori ai Biroului francez de studii şi analize pentru securitatea aviaţiei (BEA) şi ai companiei ATR a sosit marţi în Iran pentru a acorda asistenţă în investigaţia privind cauzele accidentului. 

ATR este o companie deţinută în părţi egale de constructorul european Airbus şi de grupul italian Leonardo, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel