Avion EgyptAir dispărut: Avioane din Turcia, Grecia și Franța participă la căutări

Avioane din Turcia, Grecia și Franța, precum și o fregată greacă, participă la operațiunile de căutare a avionului EgyptAir, care a căzut în Marea Mediterană, în largul insulei grecești Karphatos, cu 66 de persoane la bord, a anunțat joi un purtător de cuvânt al marinei franceze.

Mijloacele de căutare au fost desfășurate în sudul și sud-estul insulei, a precizat căpitanul Didier Piatton, precizând că "alte mijloace sunt luate în considerare, în funcție de nevoile care vor fi exprimate de autoritățile egiptene", care coordonează căutările.

În acest gen de operațiune, "există o primă fază de căutare la suprafață a avionului, a pasagerilor, și apoi o fază ulterioară de căutare a resturilor de sub apă și a cutiilor negre, pentru care s-ar putea decide intervenția mijloacelor specializate, cum sunt submarinele de atac", a declarat Piatton.

"Ceea ce este important este de a trimite mijloace rapid pentru ca zona de căutare să fie limitată pe cât de mult posibil", a adăugat el.

Avionul EgyptAir, care efectua o cursă pe ruta Paris-Cairo, cu 66 de persoane la bord, dintre care 30 de egipteni și 15 francezi, s-a prăbușit joi în Marea Mediterană, după ce a dispărut de pe ecranele radarelor, dintr-o cauză încă necunoscută.

Nicio ipoteză — accident sau atentat terorist — nu a fost îndepărtată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel