UPDATE: În avionul prăbușit se aflau cinci francezi

Avion prabusit
Avion prabusit

Un avion de mici dimensiuni la bordul căruia s-a crezut inițial că se aflau oficiali ai agenției europene de control al frontierelor Frontex s-a prăbușit luni la scurt timp după decolarea din Malta. Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața, transmite Reuters, citând surse aeroportuare și martori ai accidentului.

UPDATE 2: Avionul prăbuşit în această dimineaţă în Malta era francez şi efectua misiuni de recunoaştere în marea Mediterană, a anunţat Ministerul Francez al Apărării, citat de AFP. Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în accident.

UPDATE 1: Responsabili aeroportuari au afirmat inițial că avionul transporta oficiali ai Frontex. Agenția a emis ulterior un comunicat în care preciza că nu a desfășurat avionul respectiv, fără însă a indica dacă la bord se afla personal al Frontex. 

"Avionul care s-a prăbușit în Malta nu a fost desfășurat de Frontex", a declarat purtătorul de cuvânt Krzysztof Borowski, transmite Agerpres.

Știrea inițială:

Avionul, un turbopropulsor Metroliner cu două motoare, poate transporta în jur de 10 persoane.

Potrivit cotidianului The Times of Malta, aparatul fusese închiriat din Luxemburg pentru a fi utilizat de oficiali ai Frontex. Deocamdată nu se cunoaște naționalitatea victimelor, a transmis Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel