”Aveți mâinile pătate de sânge. Protejați mâncătorii de organe umane”

putin cameron dece
putin cameron dece

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a atacat în termeni nu foarte diplomatici pe David Cameron, premierul Marii Britanii, reproșându-i liderului conservatorilor că susține sprijinirea rebelilor sirieni împotriva regimului lui Bashar al-Assad, transmite The Independent.

Liderul de la Kremlin a acuzat puterile Vestului că sprijină rebelii care ”își omoară inamicii și le mănâncă organele”.  El a reiterat că va susține ”regimul legitim” din Damasc împotriva rebelilor ”cu mâinile pătate de sânge”.

Comentariile lui Putin vin cu puțin timp înaintea summit-ului G8 din Irlanda de Nord. După o oră de discuții bilaterale cu David Cameron, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat pentru sursa citată ce cele două părți au viziuni mai diferite ca niciodată în legătură cu războiul civil din Siria.

Rusia rămâne la decizia de a-l sprijini pe Bashar al-Assad, în ciuda ultimelor concluzii trase de experții americani, a căror rapoarte arată că regimul din Damasc a folosit arme chimice împotriva rebelilor. De altfel, Kremlinul a transmis semnale că se îndoiește de veridicitatea acestor dovezi care circulă în Congresul american.

Potrivit The Independent, Iranul urmează să trimită 4.000 de soldați în sprijinul lui Bashar al-Assad.

Războiul civil din Siria a făcut până în prezent aproximativ 93.000 de victime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel