Avertismentul unui fost ministru britanic al Apărării: Putin este mai puternic decât Stalin. Occidentul este în negare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un fost ministru britanic al Apărării lansează un avertisment în privința lui Vladimir Putin.

Fostul ministru britanic al Apărării, Tobias Ellwood, spune că este de acord cu colegul său James Heappey, care a afirmat că Marea Britanie ar trebui să ia în considerare trimiterea de trupe în Ucraina pentru a instrui forțele armate de acolo. Totodată, el avertizează că Vladimir Putin „este acum mai puternic decât Stalin”. În plus, Ellwood a mai spus că Regatul Unit „a făcut bine să sprijine Ucraina”, dar ceea ce se întâmplă este „foarte îngrijorător”.

„Nimeni nu se îndoiește că lumea se simte din ce în ce mai periculoasă, dar nu îndrăznim să ne gândim unde ne duce istoria. Adversarii noștri, inclusiv Rusia, în special Rusia, își mută economiile, industriile lor, pe o poziție de război. Dar Occidentul este în mare măsură în negare”, a spus el pentru Sky News.

Fostul ministru britanic al Apărării a mai susținut că Vladimir Putin ar fi „acum cel mai puternic lider din Europa”, comparându-l cu fostul lider al Uniunii Sovietice - Iosif Stalin.

Fostul ministru britanic al Apărării: Scopul lui este să-și imite eroul

„El și-a înlăturat toate vocile de opoziție. Și-a îndreptat întreaga economie din Europa către China și Iran, iar acum este mai puternic decât Stalin. Scopul lui este să-și imite eroul, pe Stalin, nu să reproducă vechea Uniune Sovietică, ci vechiul Imperiu Rus”, a mai spus Fostul ministru britanic al Apărării,.

Tobias Ellwood a fost ministrul Apărării al Marii Britanii în perioada 2017-2019 și înainte de a deveni parlamentar a servit în forțele armate.

Comentariile lui vin după ce James Heappey, care a demisionat din funcția de ministru al forțelor armate luna trecută, a declarat anterior că Marea Britanie trebuie să fie mai bine pregătită pentru război, inclusiv prin revigorarea unei forțe mari de „rezervă strategică” formată din mii de veterani care ar putea fi obligați să servească din nou într-o criză națională.

Acesta a vorbit, de asemenea, despre necesitatea creșterii imediate a cheltuielilor pentru apărare pentru a reduce decalajele actuale privind capacitatea armatei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel