EXCLUSIV  Avertisment părinți. Liviu Lucaci: ''Orice corecție distruge copilul''

Copil
Copil

Actorul Liviu Lucaci, invitat la interviurile DCNews, a declarat că orice formă de corecție pe care o aplicăm copiilor reprezintă, în timp, o formă de distrugere a acestuia. 

Liviu Lucaci, actor, scriitor, dramaturg, regizor și profesor de arta actorului la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”Ion Luca Caragiale" din București, consideră că orice corecție aplicată unui copil reprezintă o formă de distrugere a acestuia. Într-un interviu acordat DCNews, actorul povestește că este nevoie ca fiecare tânăr să se autoevalueze corect pentru că doar prin acest mod ei își pot îmbunătăți cunoștințele, fapt ce conduce la o stimă de sine ridicată.

Orice corecție, cum ar fi: vezi că nu ai respectat liniile de la caietul Dictando, el nu o ia ca pe un ajutor, ci ca pe o jignire, o umilință, și așa mai departe. Asta este o formă de distrugere a acelui copil în timp. Educația bună este îmbunătățirea propriilor performanțe. 

Noile regenerații se jignesc ușor. Ce lipsește este evaluarea corectă. Să știi tu, ca tânăr, ce știi și ce nu știi. Se feresc de lucrul acesta. Se fac că plouă. Nu vor să audă că nu știu ce înseamnă un anumit cuvânt. Se fac că știu. Îmbunătățirea începe cu prima evaluare. Domne, câte cuvinte știi din cartea asta? Subliniază-le pe cele pe care nu le știi și deschide dicționarul și află. Este o îmbunătățire. El, aflând ceva nou, capătă încredere în sine și crește stima de sine., a spus Liviu Lucaci, la DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel