Autostrada suspendată a lui Oprescu a primit votul Consiliului

oprescu
oprescu

Primarul general, Sorin Oprescu, are de ce să fie mulțumit. Unul dintre proiectele sale din campania electorală, autostrada suspendată în lungime de circa 13 kilometri a primit girul consilierilor generali. Oprescu a declarat că poate până la sfărșitul mandatului său speră să se plimbe pe ea. Proiectul de hotărâre referitor la autostradă a fost aprobat cu 29 de voturi pentru şi 16 împotrivă.

Indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru autostrada suspendată propusă de primarul general Sorin Oprescu au fost aprobaţi, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la peste 1,5 miliarde de euro, cât bugetul anual al Capitalei.

Valoarea estimată a investiţiei este de 6,83 miliarde lei, din care aproape 58 de milioane reprezintă cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică.

 Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, că în cadrul parteneriatului public-privat pentru materializarea acestui proiect ar putea fi cooptaţi investitori din China, SUA, Rusia şi Coreea de Sud. "Nu vorbim despre bani de la buget, pentru că nu îi avem. Va fi un parteneriat public-privat", a spus Oprescu.

 Sorin Oprescu a declarat după şedinţa CGMB că speră ca, până la sfârşitul mandatului său, să se poată plimba pe aceasta, altfel spus lucrările să fie gata până în 2016.

 Proiectul autostrăzii suspendate, denumit "Închiderea inelului median de circulaţie la zona de nord", urmăreşte fluidizarea traficului pe marile artere.

"Soluţia proiectată prevede realizarea unui sistem rutier complex cu următoarea configuraţie: pe sectorul Virtuţii-Gravita dezvoltarea în lungul bulevardului Constructorilor şi apoi traversarea triajului Chitila, dezvoltarea la nord de calea ferată pe sectorul Griviţa-Poligrafiei cu o arteră cu şase fire de circulaţie, câte trei pe fiecare sens, realizarea a două tuneluri unidirecţionale cu câte trei benzi pe sens , pe sectorul Poligrafiei-Avionului, dezvoltarea la nord şi la sud de calea ferată prin două căi unidirecţionale pe sectorul Avionului-Petricani şi realizarea a două bulevarde bidirecţionale, unul la nord şi unul la sud de calea ferată, pe sectorul Petricani-Colentina", se arată în raportul de specialitate al proiectului aprobat de CGMB.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel