Autobuze şcolare, introduse în premieră pentru fluidizarea traficului din Alba Iulia

Autobuze şcolare vor fi introduse în premieră pentru fluidizarea traficului în Alba Iulia în cadrul unui proiect implementat, pentru început, la Şcoala Generală Nr.7, unde 40% dintre elevi sunt aduşi dimineaţa la cursuri cu maşini de către părinţi.

'Începem cu Şcoala Nr.7. Avem un număr total de 1.093 de elevi, pe două schimburi. De dimineaţă sunt 788 de elevi. Am discutat cu Comitetul de Părinţi, cu conducerea şcolii. Declară 312 de părinţi că vin cu copiii cu maşina la şcoală', a anunţat, joi, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul.

Potrivit acestuia, vor fi introduse autobuze şcolare care vor prelua elevii din staţiile de autobuz de pe traseele ce vor fi stabilite de comun acord. 'Urcarea în autobuze se va face pe baza unui card care atestă calitatea de elev. Elevii vor fi însoţiţi în autobuz de cel puţin un poliţist local. Poliţiştii asistă elevii la urcare şi coborâre din autobuz şi la trecerile de pietoni', a menţionat Voicu Paul.

Excepţie vor face elevii din clasele 0 şi I, care vor putea fi aduşi în continuare, acolo unde este cazul, cu maşina de către părinţi, pe baza unui tichet special de acces în zonă. 'Ne vom extinde cu acest proiect pilot şi în alte unităţi de învăţământ, respectiv Şcoala nr. 1 şi Şcoala nr.3', a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia. Traficul rutier în apropierea celor trei şcoli generale menţionate se desfăşoară cu greutate la orele la care elevii vin sau pleacă de la cursuri, conform Agerres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel