Australia va administra a patra doză de vaccin împotriva Covid-19

Guvernul australian a anunţat vineri că va oferi o a patra doză dintr-un vaccin anti-COVID-19 persoanelor cele mai vulnerabile, dacă sunt de acord, în perspectiva iernii australe care începe în iunie şi pentru a evita impactul unor noi focare de coronavirus, relatează EFE. 

Decizia de a pune cea de-a patra doză la dispoziţia persoanelor cu risc de a dezvolta forme grave răspunde recomandărilor Grupului Consultativ Tehnic Australian pentru Imunizare (ATAGI), notează într-un comunicat Ministerul australian al Sănătăţii.

A patra doză, care va fi disponibilă împreună cu vaccinul antigripal începând cu 4 aprilie, va trebui administrată la distanţă de cel puţin patru luni de la efectuarea celei de-a treia doze (booster), informează ministrul sănătăţii, Greg Hunt, într-un comunicat.

Măsura vizează populaţia indigenă cu vârsta peste 50 de ani şi persoanele care trăiesc în reşedinţele pentru vârsta a treia sau care primesc asistenţă la domiciliu. Cu 95 la sută din populaţia de peste 16 ani vaccinată cu schema completă, Australia a raportat vineri peste 45.500 de noi contagieri şi aproximativ 20 de decese, potrivit datelor preliminare, astfel încât numărul total al cazurilor a ajuns la peste 4,1 milioane, iar cel al deceselor la 5.844 de la începerea pandemiei, scrie Agerpres.

Citește și Franţa oferă a patra doză de vaccin persoanelor de peste 80 de ani

Autoritățile franceze au anunțat că doza a patra de vaccin anti-coronavirus este disponibilă pentru persoanele de peste 80 de ani.

Prim-ministrul francez Jean Castex a anunţat sâmbătă, într-un interviu acordat pentru cotidianul Le Parisien, că cea de-a patra doză a unor vaccinuri anti-COVID-19 va putea fi administrată "persoanelor de peste 80 de ani care au primit doza booster cu cel puţin trei luni în urmă", în urma unei uşoare recrudescenţe a pandemiei de coronavirus în această ţară, informează AFP.

Jean Castex a mai spus că le recomandă "cu fermitate persoanelor care au o sănătate fragilă din cauza vârstei sau a patologiilor lor să continue să poarte masca sanitară în spaţiile publice închise şi în timpul manifestărilor cu participare numeroasă".

Recunoscând că Franţa se confruntă în prezent cu "o creştere a numărului de cazuri de COVID-19", Jean Castex a exlus însă "schimbarea strategiei" de combatere a pandemiei, în contextul în care majoritatea restricţiilor antiepidemice vor fi anulate luni, 14 martie, inclusiv a paşaportului de vaccinare.

"Consiliul ştiinţific, căruia i-am solicitat o opinie, ne-a spus că mai ales sub-varianta BA.2 este aceea care se află la originea recrudescenţei" pandemiei. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel