Aurel Pană, fost șef-adjunct al APIA, condamnat pentru corupție la 7 ani şi 6 luni de închisoare

Judecătorii Tribunalului Municipiului Bucureşti l-au condamnat, marți, pe Aurel Pană, fost director-adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), la șapte ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare de mită. 

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti în 10 zile de la comunicare.

În baza art. 33 lit. a) C.p. anterior şi art. 34 alin. 1) lit. b) C.p. anterior, contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta, în pedeapsa cea mai grea, de 7 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 6 luni, inculpatul Pană Aurel urmând să execute 7 ani şi 6 luni închisoare. În baza art. 35 alin. 3) C.p. anterior, aplică, pe lângă pedeapsa rezultantă, pedeapsa complementară cea mai grea, constând în interzicerea pentru inculpat a drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1) lit. a) teza a II-a, lit. b) şi litera c) (dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice) C.p. anterior, timp de 4 ani de la executarea sau considerarea că executată a pedepsei rezultante de 7 ani şi 6 luni închisoare. În baza art. 71 C.p. anterior, interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1) lit. a) teza a II-a, lit. b) C.p. anterior, din momentul rămânerii definitive a prezenţei şi până la executarea sau considerarea că executată a pedepsei principale rezultante de 7 ani şi 6 luni închisoare, se arată în sentinţa judecătorilor, potrivit Agerpres.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dedus din cei şapte ani şi şase luni perioada reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu, de la 14 august 2013 la 17 mai 2014.

Cine este Aurel Pană, directorul APIA care cerea o șpagă de un milion de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel