Atlassib transportă refugiații din Italia

În contextul crizei refugiaților, o firmă românească de transport a încheiat un contract cu prefecturile italiene pentru transportul refugiaților în tabere. 

Primele imagini cu autocarele Atlassib au fost făcute publice pe rețelele de socializare de către românii din Italia (VEZI VIDEO).

Atlassib Italia a câștigat o licitație cu autoritățile italiene la care au participat mai multe firme din Peninsulă, a confirmat pentru stiridiaspora.com, directorul Atlassib din Padova, Ștefania Ilie.

Pentru transportul refugiaților firma a pus la dispoziția italienilor 5 autocare. Refugiații sunt preluați din centrele din Sudul Italiei, unde se află principalele puncte de debarcare. Sirienii sunt apoi transportați de firma românească în tabere din toată Italia.

"Refugiații sunt însoțiți de poliție și medici. Noi îi preluăm din centrele din Sicilia și facem mai multe debarcări pe durata unui singur transport, în funcție de traseul pe care ni-l stabilește Prefectura." a precizat Ștefania Ilie.

Din cauza supra-aglomerației din taberele de refugiați, autoritățile italiene au alocat fonduri suplimentare pentru cei care doresc să găzduiască migranți. Astfel, centrele hoteliere primesc până la 35 de euro pe zi/ persoană pentru cazarea și masa sirienilor ajunși în Peninsulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel