Atenție! Scutere electrice contrafăcute, în România

Ema Apostu / 16 noi 2018 / 08:32 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Aproximativ 1.600 de scutere electrice în valoare de peste 540.000 de euro au fost descoperite de inspectorii vamali în zona de sud a Portului Constanţa, într-un container sosit din China, marfa fiind susceptibilă a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca Formula 1 (F1), informează un comunicat de presă al Direcţiei Generale a Vămilor.

Potrivit sursei citate, inspectorii Biroului vamal de frontieră Constanţa sud, au descoperit şi reţinut, în urma controlului efectuat asupra unui container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Cernica, judeţul Ilfov, 1.593 scutere electrice (self balancing electric scooter) în valoare de aproximativ 541.000 euro, susceptibile de a fi contrafăcute sub elementele identitare ale mărcii internaţionale Formula 1 (F1).

Conform prevederilor Regulamentului UE şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute, estimate la valoarea de piaţă de 54.000 euro, în vederea trimiterii spre expertizare.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83