Atentatele din Franța și Belgia au fost comandate de la un ”nivel foarte înalt”

Atentatele comise pe 13 noiembrie 2015 la Paris și pe 22 martie 2016 la Bruxelles, au fost comandate de la un ”nivel foarte înalt”.

Șeful Parchetului federal din Belgia a declarat pentru AFP, citat de Agerpres că  atentatele sângeroase au fost comandate de la un ”nivel foarte înalt” al organizației Statului Islamic.

Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au fost comise de aceeași celulă, cu ramificații complexe, unii dintre membri săi încă fiind căutați de poliție.

Se știe că ordinele au venit din zona [grupării] Statul Islamic, de la un nivel foarte înalt în comandamentul [grupării] Statului Islamic, a declarat șeful Parchetului federal,  Frédéric Van Leeuw.

El nu a precizat dacă cei care au comandat atentatele se aflau în partea irakiană sau în cea siriană a zonei controlate de SI.

Anchetatorii consideră că sub numele de război 'Abu Ahmad', citat în investigații, se ascunde acest veteran al jihadului, în prezent membru al organizației Statul Islamic, care a revendicat atacurile ce au îndoliat cele două capitale.

Atacurile teroriste de la Paris, din 13 noiembrie 2015, au cauzat moartea a 130 de persoane și rănirea altor 350 în timp ce atentatele din 22 martie 2016 din capitala Belgiei s-a soldat cu 32 de morți și 250 de răniți.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel