Atentate Paris. Teroristul Abdeslam, pedeapsă MAXIMĂ în Belgia

Principalul suspect rămas în viață în cazul atentatelor din toamna anului 2015 de la Paris a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de justiția din Belgia, țara unde a fost prins.

Salah Abdeslam (28 ani), suspectat de a fi comis sângeroasele atacuri teroriste de la Paris soldate în noiembrie 2015 cu 130 de morți și sute de răniți, a primit o primă condamnare din partea unui tribunal belgian. Instanța a acceptat solicitarea procurorilor de a i se acorda pedeapsa maximă de închisoare pentru tentativă de terorism: 20 de ani.

Prins în Belgia cu vărsare de sânge

Bărbatul belgian de origine marocană a reușit să fugă din Franța cu un automobil după comiterea atentatelor de la Paris, fiind depistat în primăvara anului 2016 în Belgia, unde a fost arestat după un schimb de focuri în care mai mulți polițiști au fost răniți de gloanțele trase de Abdeslam.

Teroristul păstrează tăcerea

Salah Abdeslam se află acum în detenție în Franța și nu a fost prezent la pronunțarea sentinței din Belgia. El a compărut o singură dată în fața instanței belgiene, unde și-a excercitat dreptul de a păstra tăcerea, la fel cum procedează și în fața autorităților franceze care îl anchetează. Procesul său încă nu a început în Franța, dosarul său fiind încă în faza de instrumentare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel