Atentat New York. Complicele teroristului, localizat

Poliția federală americană a anunțat miercuri că l-a găsit pe bărbatul de naționalitate uzbecă, Mukhammadzoir Kadirov, pe care îl dăduse în căutare în ancheta asupra atacului care a îndoliat New York-ul. 

"'Mukhammadzoir Kadirov a fost localizat, noi căutăm încă informații despre el pe care publicul le-ar putea deține", a indicat biroul FBI din New York într-un comunicat.

"Nu mai căutăm această persoană", a declarat la rândul său într-o conferință de presă la New York William Sweeney, responsabil FBI.

Poliția newyorkeză l-a arestat pe autorul atentatului de marți Sayfullo Saipov, născut de asemenea în Uzbekistan, care a fost acuzat că a intrat deliberat la bordul unei camionete într-un grup de aproximativ 20 de bicicliști și pietoni marți în Manhattan, făcând opt morți.

Saipov, rănit în abdomen în timpul arestării, a fost interogat pe patul de spital. El a spus că s-a inspirat din înregistrările video difuzate de Statul Islamic, pe care le-a vizionat pe telefonul său mobil. Uzbecul de 29 de ani s-a declarat mulțumit de ceea ce a făcut, înainte de a fi inculpat pentru terorism, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel