Atentat cu bombă la un spital din Mykolaiv. Echipă de la Medici fără Frontiere, martoră

Fotografie creată de Mathias P.R. Reding, de la Pexels
Fotografie creată de Mathias P.R. Reding, de la Pexels

O echipă de la organizaţia Medici fără Frontiere a fost martoră la un atentat cu bomă asupra unui spital din Mykolaiv, din sudul Ucrainei. 

Echipa MSF, formată din patru persoane, a mers luni la Mykolaiv pentru a se întâlni cu autoritățile sanitare din oraș și din regiune și pentru a vizita spitalul de oncologie. În jurul orei locale 15:30, zona din jurul spitalului a fost atacată cu focuri de armă, potrivit comunicatului publicat marți de Medici Fără Frontiere (MSF).

"Mai multe explozii au avut loc în imediata apropiere a personalului nostru în decurs de aproximativ 10 minute", a declarat Michel-Olivier Lacharité, șeful misiunii MSF în Ucraina, care se află în prezent la Odesa.

"În timp ce părăsea zona, echipa MSF a văzut persoane rănite și cel puțin o persoană decedată. Cu toate acestea, nu suntem în măsură să dăm un număr exact de morți și răniți", a precizat Lacharité în comunicat.

"Din fericire, personalul nostru a reușit să se adăpostească și nu a fost nimeni rănit de explozii, deși geamurile vehiculului parcat în fața intrării în spital au fost spulberate de explozii”, se mai arată în declarație.

"Spitalele trebuie neapărat cruţate"

MSF a mai spus că spitalul pediatric din regiune a fost, de asemenea, lovit de explozii. Potrivit MSF, nu a fost vizibil niciun crater mare, dar echipa a descris numeroase găuri mici în pământ pe o suprafață mare.

"Bombardarea unei zone atât de mari într-un cartier rezidențial în mijlocul după-amiezii nu poate decât să provoace victime civile și să lovească clădiri publice”, a adăugat Lacharité.

"Spitalele, pacienții și personalul medical trebuie neapărat să fie cruțați de atac”, a mai spus el.

CNN a relatat anterior că bombardamentul Rusiei asupra orașului Mykolaiv din sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Neagră, a continuat luni, la fel cum a făcut-o de câteva săptămâni, cu atacuri pe parcursul dimineții și după-amiezii. O echipă CNN aflată la o răscruce de drumuri la sud de Mykolaiv s-a aflat luni la câțiva metri distanță de rafalele de artilerie primite, autoturismul fiind distrus, scrie Mediafax.

CITEŞTE ŞI  Cameră de tortură într-un spital de copii din Bucea. Chirieac: Aşa ceva este inimaginabil şi de netolerat! Ancheta trebuie să înceapă imediat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel