Atacul armat din Moscova. Peste 20 de persoane au fost reținute

FOTO: captura video Twitter @SVTV NEWS
FOTO: captura video Twitter @SVTV NEWS

Peste 20 de persoane au fost reținute în legătură cu atacul armat de la Crocus City Hall.

Directorul FSB al Federației Ruse, Alexander Bortnikov, a anunțat reținerea a peste 20 de persoane în legătură cu atacul terorist de la Crocus City Hall de lângă Moscova. Potrivit acestuia, acțiunile teroriștilor au fost coordonate de militanții „filialei afgane” a organizației teroriste ISIS „Vilayat Khorasan” din zona afgano-pakistană, scrie Interfax.

VEZI ȘI: Atac armat la Crocus City Hall, lângă Moscova, urmat de explozii, REVENDICAT de ISIS - VIDEO. Bilanțul victimelor a fost reactualizat

„În prezent, stabilim întregul cerc al celor implicați în crimă, au fost deja reținute peste douăzeci de persoane, inclusiv autorii și complicii direcți”, a declarat Bortnikov vineri, la o ședință a Consiliului șefilor agențiilor de securitate din Rusia.

Potrivit șefului FSB, s-a stabilit deja că „acțiunile pregătitoare, finanțarea, atacul și retragerea teroriștilor au fost coordonate prin internet de către membrii grupului Vilayat Khorasan (filiala afgană a organizației teroriste ISIS) situată în zona Afganistan-Pakistan”.

Rusia acuză și Ucraina

Totuși, în pofida lipsei de dovezi, Rusia continuă să acuze și Ucraina de implicarea în acest atac.

„Investigația continuă, dar putem spune deja cu încredere că informațiile militare ucrainene sunt direct legate de acest atac”, a spus Bortnikov.

„Știm că unul dintre scopurile celor care au ordonat acest atac terorist este de a deteriora relațiile țărilor din Commonwealth folosind factori religioși și naționali”, a spus el.

Directorul FSB a mai susținut că ancheta a fost efectuată cu participarea serviciilor de informații din Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan.

VEZI ȘI: Putin a făcut o greșeală uriașă. Cu doar 3 zile înainte de masacrul de la Moscova președintele Rusiei făcea o declarație ce arată azi amploarea eșecului

„Vreau să asigur că toate circumstanțele crimei vor fi stabilite și toți cei implicați nu vor scăpa de pedeapsă. Suntem recunoscători colegilor noștri care oferă toată asistența și asistența posibilă în anchetă”, a spus el.

Detalii despre atacul de la Crocus City Hall 



Reamintim că pe 22 martie, înainte de începerea concertului trupei Picnic, mai mulți bărbați înarmați au dat buzna în Crocus City Hall și au deschis focul asupra vizitatorilor și personalului. Un incendiu a izbucnit în clădire, iar în total 144 de persoane au devenit victime ale atacului terorist.

Potrivit autorităților din Rusia, în cauză au fost arestați o serie de inculpați, printre care patru autori ai atacului, precum și persoane care ar fi contribuit la pregătirea atacului și i-ar fi ajutat pe cei patru indivizi cu locuințe, vehicule, dar și bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel