Atac terorist în orașul israelian, Elad. Cei doi teroriști se află încă în libertate și lucrau la o firmă locală

Atac terorist în orașul israelian, Elad. Cei doi teroriști se află încă în libertate și lucrau la o firmă locală  Atac Tel Aviv- Israel, 29 Martie 2022
Atac terorist în orașul israelian, Elad. Cei doi teroriști se află încă în libertate și lucrau la o firmă locală Atac Tel Aviv- Israel, 29 Martie 2022

Pe măsură ce sunt dezvăluite mai multe detalii despre oribilul atac terorist de joi seară din Elad, continuă vânătoarea celor doi teroriști care au comis atacul.

La fel ca și în cazul atacurilor din Bnei Brak și Tel Aviv, cei doi teroriști palestinieni erau rezidenți ilegali în oraș, angajați ai unei întreprinderi locale și, prin urmare, cunoșteau orașul și erau familiarizați cu geografia acestuia. Teroriștii nu erau afiliați la nicio grupare teroristă cunoscută și nu aveau antecedente de infracțiuni de securitate.

Elad, un oraș cu aproximativ 50.000 de locuitori, este situat la mică distanță la vest de bariera de securitate din Cisiordania, care a fost frecvent încălcată de teroriști care au comis atacuri.

Poliția israeliană a făcut publică identitatea teroriștlor

Poliția și forțele de securitate, inclusiv agenții Shin Bet și forțele IDF, îi caută pe teroriști, care se pare că au reușit să fugă din oraș, dar este posibil să nu se afle încă în Autoritatea Palestiniană.

Poliția a publicat fotografiile celor doi teroriști - Assad Youssouf Al-Rafi, în vârstă de 19 ani, și Tzabchi Imad Abu Shakir, în vârstă de 20 de ani, din satul Rumana de lângă Jenin. Vezi poza AICI.

Prim-ministrul Bennett a declarat că "Dușmanii noștri au trecut la o serie de crime împotriva evreilor oriunde s-ar afla. Scopul lor este de a ne frânge spiritul, dar vor eșua. Vom pune mâna pe teroriști și pe filialele care îi susțin și vor plăti prețul. Transmit cele mai profunde condoleanțe familiilor celor uciși".

Atacul de la Elad: Trei morți în centrul orașului israelian


Trei persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în ceea ce poliția spune că este un presupus atac terorist în orașul Elad din centrul Israelului, conform BBC News.

Presa israeliană a relatat că doi atacatori, înarmați cu cuțite, topoare sau ambele, au vizat trecătorii dintr-un parc.

Atacul a avut loc de Ziua Independenței Israelului, o sărbătoare publică care marchează fondarea țării. Un medic voluntar a declarat că "incidentul va rămâne adânc întipărit în inima mea".

Autoritățile locale din Elad au ordonat locuitorilor să rămână în casă

Cea mai mare parte a populației orașului este formată din membri ai comunității evreiești ultraortodoxe din Israel.

"Bucuria Zilei Independenței a fost întreruptă într-o clipă. Un atac criminal în Elad care șochează inima și sufletul", a declarat ministrul israelian de externe Yair Lapid, într-o postare pe Twitter.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că SUA "condamnă cu vehemență atacul oribil care a vizat bărbați și femei nevinovați".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel