Atac Paris. Decizia autorităților pentru atacator

Atentat Paris, Champs Elysees
Atentat Paris, Champs Elysees

Bărbatul reținut după atacul de luni seara dintr-o pizzerie de lângă Paris, soldat cu moartea unei fete de 12 ani, poate fi tras la răspundere penală, a anunțat miercuri procuratura locală, transmite dpa.

Examenul psihiatric la care a fost supus suspectul a stabilit că acesta nu a fost lipsit de discernământ în acțiunile sale, a confirmat procurorul din Meaux, Dominique Laurens.

Autoritățile urmau să lanseze oficial miercuri în cazul său o anchetă pentru omor cu circumstanțe agravante.

Procurorul adjunct Eric de Valroger a menționat, marți, că interogarea bărbatului s-a dovedit deosebit de complicată din cauza "declarațiilor sale incoerente" și că acesta a fost "foarte confuz în ce privește motivele" faptei sale. El le-a declarat anchetatorilor că în ajunul incidentului a luat o cantitate importantă de medicamente, inclusiv codeină.

O fată de 12 ani a fost ucisă și alte 13 persoane au fost rănite, din care cinci grav, când un autoturism BMW a pătruns pe terasa unei pizzerii din satul Sept-Sorts, de lângă Paris. Procurorul adjunct a exclus o motivație teroristă în acest caz, survenit la cinci zile după ce un autoturism a lovit o patrulă militară într-o suburbie pariziană, rănind șase soldați, incident care este tratat de procuratură ca unul terorist, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel