Urmărește emisiunea live


Atac organizat la sediul unui ziar olandez. Poliția, măsuri de urgență

Poliție
Poliție

Un atac organizat a avut loc la sediul publicației olandeze De Telegraaf. Poliţia olandeză cercetează pista crimei organizate în atacul cu camioneta contra grupului de presă din Amsterdam, care nu s-a soldat cu răniţi.

”Explorăm toate posibilităţile, însă nu excludem ca atacul să aibă legătură cu crima organizată”, a declarat miercuri pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Amsterdam, Esther Izaks, potrivit news.ro.

O camionetă albă, marca Volkswagen Caddy, a intrat marţi, de două ori, în faţada din sticlă a unei clădiri în care se află conducerea tabloidului De Telegraaf, cu cel mai mare tiraj din ţară. Şoderul, cu faţa acoperită de o cagulă, a ieşit din vehicul, a vărsat un lichid în spate şi a pus foc, provocând o imensă minge de foc, potrivit unor imagini surprinse de camere de supraveghere.

”Nu vom rămâne niciodată tăcuţi”, titra De Telegraaf pe prima pagină miercuri, deasupra unei fotografii cu vehiculul calcinat şi încastrat în faţada avariată.

După acest al doilea atac vizând sedii ale presei în mai puţin de o săptămână, în Olanda, autorităţile au consolidat măsurile de securitate în jurul redacţiilor, prin instalarea de camere se dupraveghere suplimentare.

Sediul săptămânalului Panama, atacat

Un bărbat a tras o grenadă antitanc joia trecută asupra altei clădiri din Amsterdam în care se află sediul săptămânalului Panorama, fără să provoace victime. Arestat, bărbatul în vârstă de 41 de ani, a fost identificat de poliţie ca liderul unui gang local de motociclişti.

Specializat în fapt divers, sport şi celebrităţi, De Telegraaf a avansat că autorii atacului care l-au vizat ar putea să aibă legătură cu mafia din Amsterdam, ai cărei membri au adesea origini marocane sau surinameze.

De Telegraaf şi Panorama au publicat recent anchete despre urmărirea de către poliţie a doi membri ai unui gang din Utrecht, care ar fi fugit în Mexic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel