Atac în Italia. Trei copii români, uciși. Papa Francisc a reacționat

Molotov
Molotov

O româncă de 20 de ani și surorile ei de 11 și 5 ani au fost uciși, în Italia, după ce asupra lor au fost aruncate cocktailuri Molotov. 

UPDATE: ”Din verificările noastre, realizate prin intermediul ataşatului de afaceri interne, cele trei victime sunt de origine kosovară şi nu românce, aşa cum a fost preluat în presă”, menţionează MAI.

Primele informaţii ale anchetei arată că incendiul a fost provocat intenţionat.

Papa Francisc a oferit un ”ajutor concret” în urma atacului. Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a vorbit de o ”crimă îngrozitoare”. 

Pompierii au intervenit în tabăra de romi în noaptea de marți spre miercuri. În rulota care a fost incendiată erau părinții fetelor, dar și alți opt frați care au fugit. 

Familia Halilovic se mutase în tabără de câteva săptămâni.

Parchetul din Roma a subliniat că incendiul a fost de origine criminală, la fața locului găsindu-se urme de lichid inflamabil. 

Autorităţile italiene au deschis o anchetă pentru crimă. Supravieţuitorii incendiului, care au fost audiaţi de poliţie, au declarat că au primit ameninţări. Oficialii au obţinut o înregistrare video în care se vede o persoană care aruncă o sticlă incendiară în partea din spate a rulotei, după care fuge.

Papa Francisc a trimis un reprezentant la familia îndoliată, pentru a-i transmite ”salutări şi un ajutor concret”, a anunţat Vaticanul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel