Astăzi este de doliu naţional pentru românii morți în cutremurul din Italia

Vineri este zi de doliu naţional pe teritoriul ţării noastre pentru românii decedaţi în cutremurul din Italia. Decizia de declarare a datei de 2 septembrie ca zi de doliu naţional a fost luată în şedinţa de miercuri a Executivului. 

Potrivit Hotărârii de Guvern, vineri, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale au obligaţia arborării drapelului României în bernă.

Actul normativ prevede că drapelul României în bernă se mai arborează: la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României; la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi în aeroporturi, porturi, gări şi autogări; ca pavilion pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc.

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă. De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune şi instituţiile de cultură îşi vor adapta vineri programul în mod corespunzător.

În urma seismului din Italia au murit 11 români. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel