Asta se va întâmpla dacă vei mânca banane în fiecare zi

Bananele sunt printre cele mai populare fructe din lume. Acestea au beneficii uimitoare asupra organismului, dacă sunt mâncate în fiecare zi. 

Controlul tensiunii arteriale

Tensiunea arterială ridicată este un ucigaș tăcut. Aceasta poate duce la boli de inimă, accident vascular cerebral, insuficienţă renală si boala cerebrala.

Pentru a scădea tensiunea arterială, este recomandat să consumați mai mult potasiu. De fapt, bananele sunt bogate în potasiu. O banană cu dimensiuni medii are aproximativ 12% din valoarea zilnică a potasiului. Se recomandă consumul de alimente bogate în potasiu pentru scăderea tensiunii arteriale.

Bananele sunt bogate în fibre

O banană cu dimensiuni medii conține până la 12% din valoarea zilnică a fibrelor. Dieta bogată în fibre are numeroase beneficii. Ajută la scăderea nivelului colesterolului, la controlul zahărului din sânge și ajută la obținerea unei greutăți sănătoase. În plus, fibrele încetinesc digestia. Ca urmare, vă simțiți mai plin după ce mâncați. Dacă doriți să reduceți caloriile și să scăpați în greutate - aceasta este o soluție pentru dvs.

VEZI ŞI Trei metode simple pentru păstrarea peştelui proaspăt mai mult timp

Prevenirea cancerului

Unul dintre beneficiile minunate ale bananelor este că previne anumite tipuri de cancer. Studiile arată că fibrele dietetice scad riscul de apariție a cancerului colorectal. În plus, vitamina C reduce riscul de apariție a cancerului esofagian. O banană conține aproximativ 17% din valoarea zilnică a vitaminei C. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel