Urmărește emisiunea live


Assad, lăudat de un lider UE: O soluție mai bună

bashar-al-assad-gov-sy
bashar-al-assad-gov-sy

Liderul formațiunii franceze de extremă dreapta Frontul Național, Marine Le Pen, a declarat luni că rămânerea la putere a președintele sirian Bashar al-Assad este o soluție mai bună decât preluarea controlului de către Statul Islamic, transmite DPA.

Aflată în vizită în Liban, candidata la președinția Franței a spus despre actualul lider de la Damasc că, în comparație cu gruparea jihadistă, reprezintă 'răul cel mai mic'.

"Dacă ne ghidăm după principiul de a alege răul cel mai mic, un principiu realist, mi se pare că Bashar al-Assad este azi, în mod evident, o soluție mai liniștitoare pentru Franța decât Statul Islamic, în cazul în care gruparea ar veni la putere în Siria, așa cum a făcut-o parțial în Libia, după dispariția lui Gaddafi", a declarat Marine Le Pen în cadrul unei conferințe de presă, la Beirut, potrivit postului Europe1.

La finalul întâlnirii cu premierul libanez Saad Hariri, Le Pen a spus că a discutat cu acesta despre viziunea ei asupra unei posibile soluții pentru conflictul din Siria.

"I-am redat premierului analiza mea, cea pe care am exprimat-o încă de la începutul crizei siriene, în sensul că mi se pare că, la cum stau lucrurile, nu există o soluție viabilă și plauzibilă în afara alegerii între Bashar al-Assad, pe de o parte, și Statul Islamic, de cealaltă parte", a afirmat lidera Frontului Național.

Europe1 notează că poziția candidatei cotate cu cele mai mari șanse de a ajunge în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța contrazice poziția oficială a țării sale, regimul de la Paris considerând că al-Assad este vinovat de crime de război.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel