Assad, atac DEVASTATOR: SUA și Occidentul, vinovate

bashar-al-assad-gov-sy
bashar-al-assad-gov-sy

Presupusul atac chimic asupra unui oraș al insurgenților din Siriei a fost '100% fabricat' și a servit drept 'pretext' pentru a justifica loviturile aeriene americane împotriva armatei siriene. Cel puțin așa este de părere președintele sirian Bashar al-Assad, într-un interviu acordat în exclusivitate agenției France Presse, la Damasc,  scrie Agerpres.

'Pentru noi, aceasta a fost 'fabricat' 100% (...) Impresia noastră este că Occidentul — mai ales SUA — este complice al teroriștilor și că a pus în scenă toată această poveste pentru a servi drept pretext la atacul' american din 7 aprilie împotriva unei baze aeriene siriene, a afirmat Assad în primul său interviu după presupusul atac chimic asupra orașului Khan Sheykun și după represaliile americane.

El a spus că nu va accepta decât o anchetă 'imparțială' cu privire la acest presupus atac chimic. 'Vom conlucra (cu rușii) în vederea unei anchete internaționale, însă aceasta trebuie să fie imparțială. Nu ne putem permite o anchetă decât în cazul în care aceasta va fi imparțială și asigurându-ne că țări imparțiale vor lua parte la ea, pentru a avea certitudinea că aceasta nu va fi folosită în scopuri politice', a adăugat Bashar al-Assad.

Președintele sirian a adăugat că regimul său nu deține arme chimice. Totodată, el a dat asigurări că puterea de foc a armatei sale nu a fost afectată de loviturile americane contra bazei militare siriene.

Potrivit lui Bashar al-Assad, SUA nu dau dovadă seriozitate în căutarea unei soluții politice în Siria și folosesc procesul politic de la Geneva pentru a veni în ajutorul insurgenților, care pierd teren în fața forțelor regimului de la Damasc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel