Incendiu la sediul unei primării din Argeș. Focul a fost pus intenţionat / Update: Dosar penal

Incendiu la sediul unei primării din Argeș. Focul a fost pus intenţionat /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Incendiu la sediul unei primării din Argeș. Focul a fost pus intenţionat / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la sediul Primăriei Beleţi-Negreşti.

Update: Dosar penal pentru distrugere 

Poliţiştii din Argeş au deschis, luni, un dosar penal pentru distrugere în cazul incendiului care a afectat sediul Primăriei Beleţi-Negreşti. 'În noaptea de 12 spre 13 decembrie a.c., în jurul orei 03.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, despre producerea unui incendiu la corpul nou al clădirii administrative a comunei Beleţi-Negreşti. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, în vederea identificării autorului/autorilor şi luarea măsurilor legale care se impun', se precizează într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Știrea inițială

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la sediul Primăriei Beleţi-Negreşti. Din primele verificări rezultă că focul ar fi fost pus intenţionat, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

Sediul primăriei, în flăcări. Au ars documente

Incendiul a fost anunţat în jurul orei 03,00, mai multe autospeciale de stingere intervenind la faţa locului. La sosirea pompierilor ardeau sediul primăriei şi două anexe ale acesteia.

Nu s-au înregistrat victime

'Incendiul s-a manifestat violent la etajul 1 al primăriei şi acoperişul acesteia, o magazie de lemne, o încăpere dintr-o anexă şi generalizat la o altă anexă unde era arhiva primăriei şi alte birouri. Nu au fost victime. În interiorul construcţiilor au ars şi documente. La locul evenimentului este şi conducerea ISU Argeş, iar intervenţia este coordonată de către inspectorul-şef', au anunţat reprezentanţii ISU Argeş.

Conform aceleiaşi surse, exista riscul ca flăcările să se extindă şi la celelalte încăperi şi vecinătăţi, însă pompierii au împiedicat propagarea acestora. Incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru stingerea focarelor.

'Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este folosirea intenţionată a sursei de aprindere', transmite ISU Argeș

La intervenţie au participat şase autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat şi trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă. Alimentarea cu apă s-a făcut în navetă de la un hidrant care se află la câţiva kilometri distanţă. 'Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este folosirea intenţionată a sursei de aprindere', precizează ISU Argeş.

Explozie uriașă, urmată de incendiu, la o pensiune din Cluj. Cel puțin patru răniți și un mort 

Amintim faptul că un alt incendiu devastator s-a produs zilele trecute la o pensiune din Cluj. Fiica unui viceprimar a murit. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a anunţat că femeia care a decedat, vineri, carbonizată în explozia unei pensiuni din Cluj-Napoca avea 37 de ani şi era din judeţul Timiş.

"În această dimineaţă, în jurul orei 6,52, prin intermediul unui apel la numărul unic de urgenţă 112 a fost sesizată explozia unei clădiri de pe strada Dunării din municipiul Cluj-Napoca, aceasta fiind urmată de un incendiu. La faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie, echipaje din cadrul ISU şi jandarmi, fiind luate primele măsuri pentru asigurarea locului în care s-a produs deflagraţia şi acordarea primului ajutor persoanelor. De asemenea, cu ocazia activităţilor a fost oprită alimentarea clădirii cu gaz şi electricitate. Până în acest moment, două persoane au fost transportate la spital, respectiv doi bărbaţi, ambii de 34 de ani, din judeţul Harghita, fiind de asemenea identificat în interiorul clădirii trupul neînsufleţit al unei persoane. Poliţiştii au stabilit identitatea acestuia, respectiv o femeie de 37 de ani, din judeţul Timiş.", informa IPJ Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel